Kan du inte läsa mejlet, eller vill du läsa en utskriftsvänlig version? Klicka här
Du kan inte svara på detta nyhetsbrev. Om du har frågor, vänligen kontakta Vårdförbundet Direkt 0771-420 420 eller besök www.vardforbundet.se
Vad händer just nu i Västerbotten?

Tiden rusar i vanlig ordning fram och det var länge sedan jag skrev ett traditionsenligt ordförandebrev.

Sist vi hördes provade vi att filma och göra en muntlig hälsning istället med syfte att variera oss och nå fler av våra medlemmar, och målgruppen som inte öppnar eller har rätt e-post registrerad. Vilket tycker du är det bästa forumet att nås av information? Vad tilltalas du av? Hemsidan, e-post eller sociala medier? Det är viktigt att vi tillsammans för en dialog så att vi kommunicerar och hela tiden når varandra med vad som sker och är på gång.

Vad gör Vårdförbundet nu? Varför hör vi inget från vårt fackförbund? Det är två av de frågor vi får just nu runt om i länet. Till att börja med vill jag säga att det är vi alla 5 000 medlemmar i Västerbotten som är Vårdförbundet. Det är VI tillsammans som kan påverka, förändra och förbättra vården och våra villkor. Det kan låta lite klyschigt när jag skriver det här men utan medlemskraften och det vi tillsammans åstadkommer är vi ingenting. Det är den krassa sanningen. Det är tillsammans vi flyttar berg!

Vad gör vi som har förmånen att arbeta fackligt på heltid eller del av vår arbetstid? Det är en helt relevant fråga som jag verkligen tycker att ni ska fråga. Just nu ligger vårt fokus på arbetsmiljö och lön. Vi är ute på många arbetsplatser i länet och hjälper till med BRO-problem (byggnadsrelaterad ohälsa). Det är ett eskalerande problem på våra tre sjukhus, hälsocentraler och i flera kommuner. Våra huvudskyddsombud arbetar i nära dialog med skyddsombuden på arbetsplatserna och vi har behövt stänga och flytta flera mottagningar och avdelningar då både patienter och personal reagerat på inomhusklimatet.

Vi var många medlemmar som under hösten var oerhört arga och besvikna på arbetsgivaren angående löneprocessen, löneutfallet och flera även på vårt centrala löneavtal, HÖK 19. Vi var många som slöt upp på medlemsmöten, skrev vykort till politiker, tjänstepersoner och uttalade oss i media. Att vi var många som tillsammans stred för att värderas för det arbete vi gör dygnets alla timmar 365 dagar om året rådde det ingen tvekan om. Just nu är vi inte lika synliga, lika högljudda men jag vill lova er alla att vi kämpar. Som vi kämpar. Vi åker runt i hela vårt län, möter politiker och andra beslutsfattare. Vi lyfter Vårdförbundets alla medlemsgrupper och försöker med alla medel och mål att påverka att det är just oss arbetsgivaren ska satsa på, för det är en självklarhet. Vi står kvar vid våra yrkanden, 10 000 kr till särskilt yrkesskickliga under avtalsperioden. Utöver det anser vi att alla ska ha en god och bra löneutveckling. Vårt mål är en lönespridningskvot på 2.0, alltså att den medlem som går pension ska ha dubbel så hög lön som den som är nyutexaminerad. Det är det minsta vi kan begära.

Utöver lön förhandlar vi om AST (akademisk specialisttjänstgöring). För visst håller ni med om att det är en självklarhet att arbetsgivaren ska betala för den specialistkompetens som behövs? Det behöver vi ens orda om anser jag. Ett kollektivavtal om det ska vi ha hos varje arbetsgivare, det är ett mål vi har.

Vi har och kommer regelbundet hålla förtroendevalda på din arbetsplats uppdaterade om allt som händer kring lön och löneprocessen. Saknar ni förtroendevald och skyddsombud är det hög tid att ni väljer någon hos er, kanske är det just du som har det där engagemanget eller är nyfiken på vad det innebär. Kontakta gärna oss för att få veta mer vad det innebär. Vi besöker er gärna för att berätta vad det innebär och ge er mer information.

Kämpa med oss, det är tillsammans vi kan påverka våra villkor.

Hur ser det ut för er medlemmar som arbetar inom privat verksamhet? Vi vill gärna komma i kontakt med er och få höra hur er arbetsvardag ser ut och kunna stötta er på bästa sätt som medlem i Vårdförbundet. Tveka inte. Hör av er, vi kommer gärna ut till er på era arbetsplatser och besöker er.

Semestern är, tro't eller ej, i antågande. Det är dags att ansöka om ledighet för kommande sommarsemester. Här vill jag betona vikten av att du gör en riktig semesteransökan och inte bara önskar ledigt på en lista eller dylikt. Då det av tidigare års erfarenhet alltid är strul för Vårdförbundets medlemmar med sommarsemester är detta en viktig uppmaning - gör en ansökan om semester!

Vi har många aktiviteter på gång under 2020 och vi hoppas att vi kommer ses. Planering pågår hela tiden under året och vi lägger fortlöpande ut information om vad som kommer ske på vår hemsida där du kan anmäla dig om du vill delta. Kika in under Aktiviteter och utbildningar med jämna mellanrum, så att du inte missar någon aktivitet du är intresserad av.

På våra sociala medier händer det ständigt saker så där hoppas jag att du följer oss. Kanske skulle du vilja ”kapa” eller låna vårt Instagramkonto (@vfvasterbotten) och visa vad du och dina kollegor gör på just din arbetsplats?

Facebook Instagram Blogg

Vill du att vi besöker dig och dina kollegor på din arbetsplats? Kontakta oss så träffar vi er gärna och bjuder på lite fika, samtalar om vad som är på gång och lyssnar in hur ni har det. Kontakta oss på info.vasterbotten@vardforbundet.se så bokar vi in ett möte.

Sist men inte minst vill jag slå ett slag för den 9 oktober. Då är det återigen dags för den stora Vårdförbundsfesten och årsmöte med spännande föreläsare. Samma dag kommer vi ordna  utbildning för både förtroendevalda och chefsmedlemmar under förmiddagen. Med andra ord, Save The Date.

 

Varma hälsningar

Jenny Olsson

Ordförande Vårdförbundet avdelning Västerbotten

 
Vårdförbundet Direkt

0771-420 420

Ställ en fråga
Ändra dina uppgifter

Avsluta din prenumeration
Facebook Facebook Twitter Instagram
- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -