Kan du inte läsa mejlet, eller vill du läsa en utskriftsvänlig version? Klicka här
Du kan inte svara på detta nyhetsbrev. Om du har frågor, vänligen kontakta Vårdförbundet Direkt 0771-420 420 eller besök www.vardforbundet.se
Våren är här!

Nu går vi mot ljusare tider och förhoppningsvis kommer värmen snart. Vi hoppas att du haft en riktigt härlig påsk, oavsett om du jobbat eller varit ledig.

Vården är den viktigaste valfrågan! Enligt den senaste Sifoundersökningen tycker 80 % av väljarna det. Är du eller vet du någon som är intresserad av att uttala sig i media, så kontakta gärna oss i styrelsen. Vi får förfrågningar från media och de ser helst, precis som vi, att uttalanden kommer direkt från våra medlemmar. Vi ställer gärna upp på intervjuer tillsammans med er. Många av förfrågningarna gäller ansträngd arbetsmiljö och lön.

Vi vill fortsätta informera om att det snart är kongress för Vårdförbundet, det högst styrande organet. Gå gärna in på Vårdförbundets kongressidor för att läsa motioner, propositioner och nomineringar. Vill du komma i kontakt med ombuden i Uppsala län? Du hittar namn och kontaktuppgifter här! Vi planerar för en träff mellan medlemmar och ombud i början på maj.

Vad har hänt sen sist?

 • Vi har deltagit i samverkansmöten på regionen, inom primärvården och på sjukhusnivå.
 • Förberedelser inför kongressen pågår.
 • Vi har fått två Vårdförbundare invalda i TCO:s styrelse för Uppsala län, Anna Åström och Johan Bäckander.
 • Vi träffar regelbundet ledningen på Akademiska sjukhuset för utvärdering av arbetstidsmodellerna. För att vi ska få med oss era synpunkter till träffarna är det viktigt att förtroendevalda på arbetsplatser som omfattas av modellerna kommer till de förtroendemannaråd vi bjudit in till.
 • Riksdagsledamot Agneta Gille (s) har varit på politikerprao på CIVA, Akademiska sjukhuset.  Aktiviteten arrangeras av TCO.
 • Vi har haft avstämning i löneöversyn 2018 i Älvkarleby kommun och Tierps kommun.
 • Vi har påbörjat överläggning inför löneöversyn 2018 hos andra arbetsgivare.
 • Vi har gjort 9 st arbetsplatsbesök under mars.
 • Vi har handlagt ett 50-tal medlemsärende.
 • Vi hälsar 64 st nya medlemmar och 10 st förtroendevalda välkomna under februari-mars.

Kommande aktiviteter

 • Yrkesdag för biomedicinska analytiker 15 april. Vi besöker så många arbetsplatser vi kan den 16 april samt finns tillgängliga på Akademiska sjukhuset, ingång 70, runt lunchtid den 16 april.
 • Temautbildning för förtroendevalda 17 april. Du har fortfarande chans att anmäla dig!
 • Träffa kongressombuden 2 maj 18-19 (spara datumet, mer information kommer)
 • Biokväll i Enköping i slutet på maj (håll utkik efter mer information)


Ta väl hand om er,

Styrelsen avdelning Uppsala

Verksamhetsberättelse 2017

Nu är det ett tag sedan som vi lade 2017 bakom oss. Men vad hände egentligen i Vårdförbundet under 2017? Möt några medlemmar som var med om något speciellt under året. Som är ett bevis på att förändring och förbättring är möjlig.

Kanske finns några av dina kollegors berättelser representerade?
Nominera till Vårdförbundets priser inför Vårdgalan

Känner du någon som skapar en bättre och mer jämlik hälso- och sjukvård för patienter, en chef som jobbar för en sundare arbetsmiljö för personalen eller en inspirerande handledare för vårdstudenterna?

Sista chansen att nominera till Vårdförbundets priser inför Vårdgalan!
Se vårens och sommarens OB-lista

Valborg, 1 maj, Kristi Himmelsfärd, pingst och midsommar - det är många storhelger med olika OB-ersättningar fram till sommaren.

Vad gäller egentligen?
 
Vårdförbundet Direkt

0771-420 420

Ställ en fråga
Ändra dina uppgifter

Avsluta din prenumeration
Facebook


- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -