Kan du inte läsa mejlet, eller vill du läsa en utskriftsvänlig version? Klicka här
Du kan inte svara på detta nyhetsbrev. Om du har frågor, vänligen kontakta Vårdförbundet Direkt 0771-420 420 eller besök www.vardforbundet.se
Hej i kylan!

Så kom då plötsligt vintern med buller och brak nu i februari. Detta tillsammans med influensatoppar, snökaos och ”vabruari”. Den stora fördelen med att allt kom på en gång är att nu borde det bli nerförsbacke ett tag.

Det märks att valåret har börjat och att vården är en av de viktigaste valfrågorna. Media har börjat fokusera på vården och de olika partierna börjar lansera sina vårdsatsningar för nästa mandatperiod.

Statsministern var på besök och vi passade på att framföra våra åsikter. De viktigaste åtgärderna för att lösa vårdens verkliga problem är att lagstadga om betald spacialistutbildning på arbetstid och en strukturell satsning på högre löner till våra yrkesgrupper för att behålla rätt kompetens inom sjukvården och locka nya till yrkena.

Vår strategi att samlas innan statsministerbesöket och prata ihop oss, samt att märka ut oss som Vårdförbundet, gjorde att media valde att intervjua våra fackliga representanter och vi fick möjlighet att föra fram våra budskap.

Vi har inlett arbete kring utvärdering av de nya arbetstidsmodellerna på Akademiska och ska samla förtroendevalda för återkoppling till arbetsgivarna.

Mer som hänt i början på 2018; arbetsplatsbesök, fler förtroendevalda, vår praktikant berättar.
Biokväll 14 mars!

Vi är glada över att få bjuda in dig till en biokväll med den Oscarsbelönade filmen The Shape of Water. Kvällen inleds med ett kortare föredrag av Camilla Andersson, röntgensjuksköterska på Nukleärmedicin.

Anmäl dig idag, du vill inte missa den här kvällen
Årsmöte TCO Uppsala län

Du som är medlem i Vårdförbundet är varmt välkommen på årsmötet för TCO Uppsala län den 21 mars. Kom och ta del av föredragshållare från TCO-centralt som berättar om vilka frågor som TCO arbetar med och planerade satsningar.

Mer information & anmälan
Vårdförbundet växer igen

Under 2017 växte Vårdförbundet med 0,3 % och vi är nu 114 319 medlemmar, en ökning med 387 personer. Vi vill bli ännu fler och starkare. Vi vet att många idag inte får frågan ”Vill du bli medlem?”. En sån enkel fråga kan göra stor skillnad. Våga fråga dina kollegor du också!

Bli förtroendevald på din arbetsplats!

Som förtroendevald har du stort inflytande både på din arbetsplats och i Vårdförbundet. Tillsammans med medlemmarna har du möjlighet att påverka i frågor som rör arbetsmiljö, villkor och vårdens utveckling. Du får ett viktigt uppdrag och kommer att lära dig massor!

Vill du veta mer, ta kontakt med oss!
Personcentrerat ledarskap och coaching

Ett coachande ledarskap hjälper såväl enskilda medarbetare som team att utvecklas, skapa tydliga målbilder och hantera utmaningar. Vi går igenom grunderna i ett coachande förhållningssätt. Genom praktiska övningar får du verktyg för att coacha dina medarbetare till en självständig och utvecklande arbetssituation.

Varmt välkommen på denna heldag 31 maj.
 
Vårdförbundet Direkt

0771-420 420

Ställ en fråga
Ändra dina uppgifter

Avsluta din prenumeration
Facebook


- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -