Dags att nominera till uppdrag!

Illustration med grön bakgrund. 3 personer väljer en fjärde till förtroendevald.

Nu tar vi i valberedningen emot nomineringar till uppdrag som ordförande, vice ordförande, styrelseledamot, kongressombud samt ersättare för kongressombud för perioden från årsmötet 19 september 2016 till årsmötet 2017.

Du som är medlem i Vårdförbundet Uppsala kan nominera och bli nominerad. Varje nominering ska ske skriftligt och gärna med en motivering till varför personen passar till detta uppdrag.

Till nedan finns uppdragsbeskrivning för respektive uppdrag undantaget kongressombud samt ersättare för kongressombud. Vi rekommenderar dig att läsa igenom dem för att bilda dig en uppfattning om vad uppdraget innebär.

Du kan nominera en medlem till mer än ett uppdrag.

Den nomineringsblankett du behöver finns här. Fyll i och posta eller scanna in och e-posta till avdelningen.

Nominering ska vara valberedningen tillhanda senast 29 maj.

Vad händer efter en nominering inkommit?

Du som blir nominerad till ett eller flera förtroendeuppdrag kommer att bli kontaktad av valberedningen för en intervju, därför är det viktigt att de kontaktuppgifter som lämnas vid nomineringen stämmer.

Alla nominerade kommer löpande att presenteras med namn och arbetsplats på webben. Där kommer du som nominerats även ha en möjlighet att lägga upp en presentation om dig själv med foto om du så önskar. Du blir kontaktad av avdelningens administratör om det.

Alla nominerade kontaktas innan valberedningens förslag presenteras på webbplatsen, vilket sker 15 juni.

Inga enskilda motiveringar ges till varför du blivit föreslagen eller inte föreslagen, utan valberedningen lämnar en motivering till gruppförslaget.

De som inte ingår i valberedningens förslag har möjlighet att dra tillbaka sin nominering eller låta den kvarstå för att vara valbara på årsmötet. Årsmötet inleds 29 augusti med webbval till ordförande.

Valberedningens arbete följer beskrivningen i Demokratihandboken som förbundsstyrelsen beslutat om.

Kontakta oss i valberedningen om ni har några frågor, i första hand Ulla-Karin Sevedag som är sammankallande, 070-514 73 35.

Vi har gjort en affisch som du kan sätta upp på arbetsplatsen för att uppmärksamma dina kollegor på att man nu kan nominera.

Valberedningen; Ulla-Karin Sevedag, Lille-Mor Jansson, Rabi Salim, Marie-Louise Aarflot och Zoya Khosravi

Relaterat innehåll