Hur ser vardagen ut för dina kollegor?

En sjuksköterska talar med en patient som är sängliggande

Låt dig inspireras av de fyra medlemmar som beskriver hur deras arbetsdag kan se ut. Den här gången möter vi en verksamhetschef, en skolsköterska, en biomedicinsk analytiker och en sjuksköterska som arbetar med hemlösa.

Vår yrkesvardag ser olika ut men våra insatser gör alltid skillnad!

Nu vill vi ta chansen att spegla bredden av våra yrkesgrupper. Vi hoppas att du kommer att uppskatta att läsa om dina yrkeskollegors vardag.
Läs hela artikeln

Sjukvårdsmottagning för hemlösa

Jag känner mig stolt över vår verksamhet och tycker att vi faktiskt är väldigt professionella i bemötandet av de patienter som mycket ofta uppfattas som svåra och stökiga, vilket på andra ställen kan leda till att de inte får den vård de behöver.
Läs hela artikeln

En skolsköterskas vardag

Vaknar på morgonen och känner mig mosig, svider i näsan och halsen känns skrovlig. Men jag vet att tolv förväntans fulla 11-åriga tjejer väntar på mens/pubertetsprat 09.30.
Läs hela artikeln

En legitimerad biomedicinsk analytikers dag på närlab

Klockan är åtta och än så länge cirka tio patienter i väntrummet. Första patienten ropas in. ”Nr 79”. ”Hej och välkommen in! Här går bra att hänga ifrån sig ytterkläderna och sen ska du få sitta ner i provtagningsstolen, här.
Läs hela artikeln

Verksamhetschef i primärvården, en utmaning

Att vara verksamhetschef i primärvården är utmanande, men ger möjlighet att utveckla verksamheten och leder till egen utveckling!
Läs hela artikeln

Konflikter på arbetsplatsen

För några år sedan läste jag den då uppmärksammade boken Undantaget av den danske författaren Christian Jungersen. Det är en spänningsroman, men den utgår från en arbetsplats där det finns konflikter.
Läs hela artikeln