Betald specialistutbildning på neonatalen

Jag arbetar som specialistsjuksköterska på neonatalverksamheten på Karolinska universitetssjukhuset i Solna.

Jag arbetar som specialistsjuksköterska på neonatalverksamheten på Karolinska universitetssjukhuset i Solna. Jag sökte jobb på neonatalen för att det fanns möjlighet att få en betald vidareutbildning inom barn och ungdom, neonatalens egen specialistutbildning med inriktning mot neonatologi. Jag tror att det är bra med en mer specifik specialistutbildning eftersom vården idag är så högspecialiserad.

Utbildningen var väldigt bra upplagd och jag är mycket nöjd med den. Men självklart hade det varit bättre om det hade varit en riktig AST (akademisk specialisttjänstgöring) med full lön hela studietiden och att den var reglerad i kollektivavtal. Jag tror framför allt att studielönen hindrar en del som gärna skulle vilja gå utbildningen, men som inte har råd då det blir en markant skillnad mellan studielön och vanlig lön.

Nu efter utbildningen är jag glad för den specifika kunskapen jag har om neonatal omvårdnad och jag har nytta av den varje dag. Däremot är det ingen skillnad i mina arbetsuppgifter. Jag gör precis samma sak som jag gjorde innan, även om jag har lite mer koll nu än tidigare. Jag ska snart, så snart verksamheten tillåter, skolas in på respiratorpatienter. Det är inget krav att vara specialistutbildad för att vårda för tidigt födda och nyfödda i respirator, men något som jag själv har velat vänta med tills jag har mer erfarenhet och kompetens.

Jag är glad att jag har fått möjligheten att gå denna utbildning. Jag önskar bättre villkor för framtida kollegor, men tycker ändå att det var bättre att gå denna än att bekosta specialistutbildningen helt själv med hjälp av CSN. Enligt avtalet blir jag återbetalningsskyldig om jag inte jobbar kvar ett år efter utbildningen, men för mig är det inte ett problem. Det är jobbigt och svårt att vara ny på neonatalen (man räknas som ny ungefär ett till två år) och det känns tryggt att veta att jag inte bara kan ge upp. Jag ska göra det här i knappt ett år till, troligtvis ännu längre.

Men jag frågar mig om det är så smart gjort av landstinget och avdelningarna att ha detta upplägg. Bristen på specialistsjuksköterskor är stor och en specialistsjuksköterska som slutar på en avdelning kommer troligen att börja på någon annan. För patienterna och för landstingets sjukvårdsbudget spelar det kanske ingen roll vilken avdelning som bekostade utbildningen. Fler skulle kanske välja att specialisera sig om man inte behövde låsa upp sig en viss tid på en särskild avdelning. I den bästa av världar skulle man välja att stanna kvar länge på samma avdelning för att utvecklas i sin yrkesroll. Vikten av att vara en god arbetsgivare kan inte överskattas.

Hälsningar,

Marie Kristiansen
Specialistsjuksköterska