Sommarsemester & Pride

Det diskuteras lön hos många arbetsgivare och Kommunal har fått ett nytt avtal som ger många av oss en känsla av undervärdering! Kanske är den känslan helt adekvat - men är goda villkor enbart lön?

Vad är goda Villkor?

En bra lön är absolut viktigt för mig och jag anser att våra fyra professioner är fel värderade, men vi är inte bara fel värderade utifrån vår lön utan också utifrån de villkor många av oss arbetar under.
Läs hela artikeln

Bra att veta inför sommaren

Det uppstår alltid många frågor inför sommarsemestern, bland annat möjligheten att kombinera föräldraledighet och semester.
Här får du svar på de vanligaste frågorna.

Pride - För att vi alla är en del av vården!

Jag heter Anne Danielsson och är barnmorska och förtroendevald med fackligt uppdrag för Vårdförbundet. I år blir femte året som jag går med i Prideparaden i Stockholm för Vårdförbundets räkning.
Läs hela artikeln

Ett av sätten att påverka inom Vårdförbundet är att skriva en motion

En motion är ett förslag från dig som medlem eller grupp av medlemmar, som du/ni vill att organisationen ska ta ställning till.
Läs om hur du skriver en motion

Hur blir din sommar?

Sommaren kommer allt närmare och de flesta av oss ser fram emot en efterlängtad ledighet. På många arbetsplatser går arbetsbelastningen ner under sommaren, men så är oftast inte fallet inom hälso- och sjukvården.
Läs hela artikeln