Kan du inte läsa mejlet, eller vill du läsa en utskriftsvänlig version? Klicka här
Du kan inte svara på detta nyhetsbrev. Om du har frågor, vänligen kontakta Vårdförbundet Direkt 0771-420 420 eller besök www.vardforbundet.se
Hur får vi till bättre löneutveckling?

Vad är det egentligen som gör att jag får lön varje månad? I Sverige använder sig samhället av något som inom fackliga kretsar benämns som den ”svenska modellen”.

En modell som bygger på att det på arbetsmarknaden finns starka parter som reglerar marknaden med bland annat kollektivavtal. Det är ett sånt kollektivavtal som idag reglerar att vi faktiskt får lön varje månad när vi jobbat. Det finns i Sverige alltså ingen lag eller förordning som säger att du har rätt till lön för ditt arbete. Starka parter är självklart en förutsättning för att modellen ska kunna fungera, en av flera anledningar till att de fackliga organisationerna fortsatt har en hög anslutningsgrad.

I år testar vi nya sätt att arbeta med löneprocessen
Löneprocessen sett ur en förtroendevalds perspektiv

Jag arbetar med en ledning som inkluderat mig och mina kollegor. I själva löneprocessen är det jag som förtroendevald som för diskussioner med våra chefer. För mig är det viktigt att vara med i hela processen för att ha möjlighet att påverka och föra fram medlemmarnas åsikter, så att löneprocessen blir en dialog mellan arbetsgivare och medarbetare.

Hur går det till rent praktiskt då?
Att födas till en bister verklighet

Till sommaren är det vår tur att traditionsenligt födas fram som barnmorskor ur en ganska tilltufsad, sned och vind tygvagina. Varje termin sparkas T3:orna ut på detta sätt under barnmorskefesten och med hurraropen skrålandes är således en ny kull barnmorskor redo för arbetsmarknaden.

Av dessa är det långt ifrån alla
Tävling

Vilket är ditt bästa argument när du löneförhandlar?

Var med och tävla!
Tips inför lönesamtalet

Det är i lönesamtalet som du har möjlighet att påverka din löneutveckling. För att det ska bli ett bra lönesamtal behöver du fundera över hur din kompetens bidragit till verksamhetens utveckling och mål.

Vad du behöver tänka på inför & under lönesamtalet
Medlemsaktiviteter

Läs mer om alla spännande aktiviteter och anmäl dig redan nu! Du kan välja mellan kompetenshöjande föreläsningar eller att träffa kollegor under mer lättsamma former.

Läs mer om våra medlemsaktiviteter
 
Vårdförbundet Direkt

0771-420 420

Ställ en fråga
Ändra dina uppgifter

Avsluta din prenumeration
Facebook


- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -