Kan du inte läsa mejlet, eller vill du läsa en utskriftsvänlig version? Klicka här
Du kan inte svara på detta nyhetsbrev. Om du har frågor, vänligen kontakta Vårdförbundet Direkt 0771-420 420 eller besök www.vardforbundet.se
Vi har inte tecknat något avtal

Vårdförbundet vill informera dig som är anställd vid PMI på Karolinska, om att vi vare sig förra veckan eller den här veckan, har tecknat något avtal om förändrade arbetstider.

 

Vi har sagt nej till ett avtalsförslag och valt att inte teckna något avtal. Villkoren som erbjöds var för dåliga och skulle ge arbetsgivaren möjlighet att låta dig som medlem jobba alldeles för mycket, till för liten ersättning.

I avtalet vi sa nej till, fanns inte några försäkringar om begränsningar i dag- och veckoarbetstid. Det fanns heller inte tillräckligt starka garantier för vila och återhämtning mellan passen.

För dig som medlem innebär det här att arbetsgivaren vid behov, ska beordra dig att arbeta utifrån aktuellt arbetspass. De scheman som nu är utlagda är inte giltiga, utan ska dras tillbaka. Arbetsgivaren kan göra en schemaförändring till 12-timmarspass, men utifrån tidigare planerade schema, blir det förskjuten arbetstid om det görs närmare inpå än 2 veckor.

Beordring blir troligen också aktuellt. Är du ledig har du dock ingen skyldighet att svara på varken telefonsamtal eller sms.

Andra fackförbund har skrivit på olika avtal. Det tar inte Vårdförbundet ansvar för. Vi ser att i det här krisläget, när det krävs sådana otroliga uppoffringar av dig och dina kollegor, ska ni ha ersättning för det.

Vårdförbundet har skrivit på ett krislägesavtal efter stora påtryckningar av Sveriges Kommuner och Regioner - Vi anser att det är dags att aktivera det. Ni arbetar redan så, i stor utsträckning.


Med vänliga hälsningar
Avdelningsstyrelsen Stockholm

 
Vårdförbundet Direkt

0771-420 420

Ställ en fråga
Ändra dina uppgifter

Avsluta din prenumeration
Facebook Facebook Twitter Instagram
- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -