Vårdförbundets projekt i Palestina 2014-2017

Vårdförbundets projekt i Palestina har beviljats nya medel för 2017 från Union till Union. PNMA (Palestinian Nursing and Midwifery Association) är den största fackliga organisationen på Västbanken.
 • Sida imponerat över samarbetet mellan Vårdförbundet och PNMA

  Sida var på besök hos Palestinian Nursing and Midwifery Assosiation (PNMA) innan jag (Carina Hansen) och Maria Hallén anlände i april, de var imponerade över samarbetet mellan Vårdförbundet och PNMA samt utvecklingen PMNA har lyckats med genom detta.

 • 8 intensiva dagar på Västbanken

  Jag vill börja med att säga att jag inte kommer lägga några politiska värderingar utan bara skriva om det jag sett, upplevt och fått berättat för mig. Nu skall jag försöka mig på en summering av senaste uppdraget i Palestina. Denna gång var vi (Carina Hansen och Maria Hallén) på plats i åtta hektiska men berikande dagar.

 • Workshop i Ramallah och ambulanssjukvården i Palestina

  Vårdförbundet har sedan 2007 ett solidariskt projekt, ekonomiskt finansierat av Union to Union före detta LO-TCOs biståndsnämnd, tillsammans med PNMA (Palestinian Nursing and Midwifery Assosiation). Vårdförbundet stöttar dem på olika sätt i att bygga upp sin fackförening. Allt startade med en förfrågan från en israelisk sjuksköterska och har nu resulterat i att de har blivit upptagna i ICN och ICM [1-2].

 • Två män ridande på åsnor på väg till Jeriko

  Härliga möten och intressanta samtal

  Det var min första resa till Palestina och den blev fylld med härliga möten och intressanta samtal, men också förvirring, betänksamhet, nedstämdhet, förundran och beundran.

 • På bild från vänster Sulaiman Turkman, Maria Hallén och Eva Nowak

  Uppföljning och utvärdering av förra årets insatser

  Syftet med resan denna gång var att göra en uppföljning och utvärdering av förra årets insatser.

 • Den fackliga verksamheten utvecklas ständigt

  Den fackliga verksamheten utvecklas ständigt. Vårdförbundet bedriver internationellt samarbete tillsammans med kollegor i andra länder för goda villkor och en positiv hälsoutveckling globalt.

 • Deltagare i workshop maj 2015 i Palestina

  4 dagars workshop, glädje, frustration och stor nytta!

  Fyra dagars workshop, glädje, frustration och stor nytta!

 • Staden Hebron i Palestina

  Bra villkor för att kunna utföra en säker vård

  Det finns många likheter men också olikheter i vården här hemma och i Palestina. Det vi har gemensamt är att vi vill ha bra villkor för att kunna utföra en säker vård.

 • Staden Jenin i Palestina.

  Priset för bästa förbättringsprojekt gick till barnmorskan Maysa Rafeq Qabaha

  Syftet med resan denna gång var att göra en uppföljning av året. Egna workshops genomfördes av våra samarbetspartners lokalt ute i distrikten.