Vad hände på styrelsemötet? - avdelning Stockholm mars 2016

Senaste styrelsemötet hade som vanligt en späckad dagordning. Här kommer lite information om vad som diskuterades.

Vi hade förmånen att få en presentation av Vårdförbundets chefsatsning av Merja Nyholm som är ansvarig nationellt för chefer och ledare inom Vårdförbundet.

Vi diskuterade bristen på specialistutbildade sjuksköterskor och hur vi ska fortsätta diskussionen med ansvariga politiker och tjänstemän. För oss är alternativet akademisk specialisttjänstgöring (AST) det självklara. Vårdförbundets förslag AST innebär att man arbetar 50 % och studerar 50 % på avancerad högskolenivå med bibehållen heltidslön.

En annan viktig diskussion är övertidsuttaget för våra medlemmar, vilket är alldeles för högt för ett hälsosamt arbetsliv. Vi pratade om hur vi ska hantera arbetsgivare som utnyttjar övertidsuttag för att kompensera att man har svårt att anställa våra medlemsgrupper. Vi kommer att fortsätta diskutera dessa frågor under våren.

Det är spännande och intressant att följa utvecklingen av den nya certifierade utbildningen för förtroendevald. Kom ihåg att anmäla dig om du är nyvald förtroendevald!

Du missar väl inte alla aktiviteter vi har för medlemmar? Håll dig ajour under Aktiviter och utbildningar, vi har säkert något som intresserar just DIG.

Hälsningar
Anneli Zetterström
Styrelseledamot i Vårdförbundet avdelning Stockholm