Stort grattis till er som vann i vår Rasttävling!

En hälsosam vårdmiljö är en god arbetsmiljö där hälsa samt god och säker vård uppnås. Rast är något vi alla behöver för att må bra och kunna ge god och säker vård.

Frågan vi ställde var:

Vilka är de bästa förutsättningarna för att rasten ska ge den rätta återhämtningen?

Vinnare 1:a pris

Charlotte Olsen som jobbar på Karolinska Universitetssjukhuset Solna, på Öron- näs- och halskliniken, avdelning A16 B.

Så här löd Charlottes motivering: "Att det är tydligt avsatt tid för rasten så att övriga i arbetsgruppen kan ta över medan du är på rast."

Charlotte och hennes kollegor kommer att bjudas på tårta under vecka 48. Dessutom får Charlotte en gåva ifrån Vårdförbundets profilprodukter!

Vinnare 2-3:e pris

Emilia Germundsjö och Michael Frank. Ni har vunnit en praktisk termos ifrån Vårdförbundets profilprodukter. En förtroendevald kommer inom kort och lämnar över den till er!

Emilia motivering: Att alla gemensamt hjälps åt att respektera varandra genom att inte prata om arbetet på rasten, ej störa den som gått på rast och att alla kollegor hjälpas åt så att rasttiderna hålls.

Michaels motivering: Att man kan ta sin rast i ett rum som ligger lite avsides så att inte patienter och kollegor "bara" ska fråga en sak. Så har vi det på vår avdelning, vilket är bra.

Vinnarna har lottats fram bland alla inkomna bidrag.