Macrons Frankrike och det nya Europa

Café Europa arrangeras av TCO Stockholms län för medlemmar i TCO-förbunden. Under kvällen kommer vi att få veta mer om vilket Frankrike har röstats fram och vilka konsekvenser valresultatet har för Frankrike, hela EU, och inte minst oss i Sverige.

Emmanuel Macrons triumf i det franska presidentvalet hyllas av de flesta som en storseger mot de EU-fientliga nationalismer och kanske själva slutet på deras frammarsch, samtidigt som man blundar för att presidenten inte har valts inom det traditionella partisystemet.

Innan Macrons vallöften kan genomföras måste vi dock vänta på att valet till Nationalförsamlingen också avgörs. Därefter kommer vi att få veta om Macron lyftes enbart att skräcken för LePens seger, eller om det franska folket är berett att stödja den nyvalde presidentens reformer.

Ingmarie Froman är en prisbelönt journalist och essäist. Hon har varit utrikeskorrespondent i Paris och Bryssel för SVT Rapport och SR och är en av Sveriges mest kunniga och eftertraktade experter på fransk politik.

Datum: Måndag 29 maj 2017, kl 18.
Plats: Fackförbundet Vision, Kungsgatan 28, T-bana Hötorget
Kontakt: tco.cafeeuropa@yahoo.se

Eftersom vi serverar någon lättare förtäring är vi tacksamma om du anmäler dig senast 25 maj på webbsidan.