Grattis Eva Rosenblad, du är utnämnd till en fantastisk barnmorskekollega!

För ett tag sen efterfrågade vi din hjälp, vi ville att du skulle nominera en fantastisk kollega inför internationella yrkesdagen. Vi efterfrågade nomineringar på personer som bidrar till yrkesutvecklingen på ett engagerat och inspirerande sätt, samt bidrar till att skapa god stämning och kamratskap på arbetsplatsen.

Vi fick in många fina nomineringar, så ta åt er alla ni fantastiska kollegor där ute som varje dag arbetar hårt och sprider god stämning och kamratskap.

Vem fick ta emot utnämningen?

I år blev Eva Rosenblad som arbetar på förlossningen på Danderyd utnämnd till en fantastisk barnmorskekollega. Stort grattis till dig Eva! Motiveringen som kom in från hennes kollega Roxana Bauer löd så här:

Med tanke på hur det ser ut i dagens förlossningsvård ser ut så förtjänar verkligen varje enskild barnmorska att lyftas fram och hyllas men en av den som borde få en extra eloge är Eva Rosenblad. Då hon har många års erfarenhet inom barnmorskeyrket så är hennes kompetens helt ovärderlig för oss kollegor. Hon finns alltid där för en både i akuta situationer eller då man behöver diskutera ett fall eller ha någon som lyssnar. Hennes lugn och värme smittar av sig på oss i hennes närhet (både personal och födande/partner) och hon bidrar till en glädje och gemenskap mellan kollegorna. Efter ett kort uppehåll från förlossningsvården kom Eva tillbaka med kraft och energi i en annars rätt uppgiven förlossningsvård med motivationen; "jag ÄR barnmorska". För Eva är det inte bara ett yrke, utan så mycket mer.

Ta del av Evas reaktion på utnämningen

Ett stort tack. Jag blev minst sagt överraskad och rörd över att vinna detta fina pris. Det är en stor ära och jag blev väldigt glad. Att ha så många fina vänner runt mig på min arbetsplats gör att arbetet blir så mycket lättare. Det bästa jag vet är att komma till ett arbetspass där jag möts av glada, tokiga skratt i korridoren, trots en hög arbetsbelastning. Att diskutera olika fall, att alltid få stöttning och att stötta andra kollegor känner jag som en självklarhet. Jag upplever att vi alla jobbar hårt och förtjänar detta pris.

För ett år sedan bestämde jag mig för att ta en paus från mitt yrke. Jag kände mig sliten och nyfiken på någonting annat efter 20 år på samma arbetsplats. Jag började mitt nya äventyr genom en Pilgrimsvandring i Spanien, jag vandrade 90 mil. Efter hemkomsten till Sverige började jag arbeta som sjuksköterska på ASIH i Roslagen. Jag kände direkt att detta var någonting för mig, fina arbetskamrater och ett meningsfullt arbete i en rofylld miljö.

Men ganska snart började jag känna saknaden efter mina föderskor, efter min gamla arbetsplats och mina fina kollegor. Jag längtade efter att diskutera fall, efter det akuta, det lugna och de förväntansfulla paren och allt det som jag får i mitt arbete som barnmorska. Mitt miljöombyte gjorde gott för mig. Jag behövde prova någonting annat för att förstå hur mycket jag älskar mitt arbete och min arbetsplats.

När min chef på förlossningen hälsade mig välkommen tillbaka, kändes det som att komma hem igen. Borta bra men hemma bäst. Jag är barnmorska och det är här jag vill vara!

Mitt pris vill jag dela med alla mina fantastiska arbetskamrater, allt ifrån köksbiträden, undersköterskor till barnmorskor och läkare. Jag ser med glädje fram emot att dela fika med alla på min arbetsplats!

Jag vill också passa på att tacka Roxana för nomineringen. Henne har jag arbetat med sedan hon var köksbiträde. Nu är hon barnmorska och hon har alltid varit en glad fläkt som är mycket viktig för vår avdelning. Idag är hon en duktig barnmorska hos oss!


Hälsningar,
Eva Rosenblad
Barnmorska på förlossningen/DS