En intensiv rolig dag 2 under vecka 47

Flera förtroendevalda diskuterar stående i ambulanshallen på Danderyds sjukhus

I mötet mellan medlemmar och förtroendevalda uppstår engagemang, glädje, ilska och en mängd andra känslor. Det är i mötet som vi utvecklas som förbund.

Dagen har varit fylld av medlemsmöten och arbetsplatsbesök. Återkommande samtalsämnen är medlemskapets värde, lön, arbetstid och arbetsmiljö. Ibland är du arg på Vårdförbundet, ibland euforisk, ibland besviken. Du som medlem bidrar med mycket värdefulla tankar och idéer. Och det är så vi utvecklas som förbund.

Många medlemmar uttrycker ett behov av att möta representanter från Vårdförbundet. Bland annat gjorde medlemmar från Samariten och AISAB det, när vi mötte dom i ambulanshallen på Danderyds sjukhus.

Vi var ute på öppet hav hela dagen igår också. En heldag i arbetsmiljöns anda. Vi var totalt 37 stycken som fick möjligheten att lyssna till Annika Wåhlin från förbundsstyrelsen som gav oss input gällande Vårdförbundets politik. Vårdmiljön som vi alla jobbar i stod i fokus. Vi fick också möjligheten att lyssna till arbetsmiljöspecialisten Marie-Louise Johansson som berättade för oss vad som gäller enligt de lagar vi har att förhålla oss till. Vi fick även möjlighet att belysa arbetsmiljöproblem vi har i vardagen och omsätta den kunskap och de verktyg vi fått till oss under dagen och göra/få till oss en möjlig handlingsplan. En av  de deltagande medlemmarna uttryckte sig så här: "en sån här dag borde alla få möjlighet till!" Glada, trötta och fullpreppade med ny input och kunskap skildes vi åt efter en lång dag.

Hälsningar,
från oss förtroendevalda med facklig tid