Kan du inte läsa mejlet, eller vill du läsa en utskriftsvänlig version? Klicka här
Du kan inte svara på detta nyhetsbrev. Om du har frågor, vänligen kontakta Vårdförbundet Direkt 0771-420 420 eller besök www.vardforbundet.se
Nyhetsbrev februari 2018 - Lönerevision, kongress och soppluncher!

2018 har börjat med nya utmaningar. Vårdfrågorna ligger högt på den politiska agendan inför riksdagsvalet och under våren kommer vi från styrelsen träffa våra folkvalda politiker.

Vi har i dagsläge bokat in tre partier (Vänsterpartiet, Liberalerna och Socialdemokraterna) till frukostmöten för att ställa frågor om hur de tänker sig den framtida vården och vilka hälso- och sjukvårdsfrågor partierna kommer att driva inför valet 2018. Vi kommer att diskutera den aktuella situationen inom vården samt föra fram Vårdförbundets politik bland annat vår modell om akademisk specialisttjänstgöring för sjuksköterskor, AST, där specialistutbildningen är en del av anställningen samt vår idé om personcentrerad vård med jämlik hälsa som det övergripande målet.  

Kongress i maj

Den 14-17 maj 2018 är det dags för Vårdförbundets kongress. Då fattas viktiga beslut för förbundets framtida verksamhet. Vi är fyra stycken kongressombud och vi förbereder oss inför kongressen genom att läsa de inkomna motionerna. Du som medlem har möjlighet att ta del av Vårdförbundets motioner som handlar om bland annat arbetstid, arbetsmiljö och lön mm. Du kan även ta del av de inkomna nomineringarna till förbundsstyrelse, avtalsråd, förbundsrevisorer och förbundsvalberedning.

Lönerevision 2018

Årets lönerevision är i full gång och vi i styrelsen träffar arbetsgivarrepresentanter för landstinget och de olika kommunerna. Vi kommer att lyfta frågan om specialistutbildade sjuksköterskor men vi kommer även att efterfråga ett större lönespann mellan nyutexaminerade och de med längre erfarenhet. Har ni frågor och funderingar så ser vi gärna att ni tar kontakt med oss. Vi är intresserade att få höra hur ni tycker att löneprocessen fungerar.  

Har du som medlem frågor eller bara vill träffas för att prata?

Under vecka 10 är det dags för våra soppluncher på Kullbergska sjukhus den 6 mars, på Mälarsjukhuset den 7 mars och på Nyköpings Lasarett den 9 mars. Så passa på och ät lunch samtidigt som du pratar med delar av styrelsen. Vi diskuterar bland annat motioner till kongressen, arbetsmiljö och arbetstid mm.

Är du chef eller ledare?

Den 11 april har du möjlighet att träffa andra chefer och ledare från Uppsala, Stockholm och Gotland för att diskutera ledarskap i förändring. Omvärlden ställer krav, saker inträffar som vi inte kan styra över och beslut om förändringar tas som det "bara är att förhålla sig till". Hur kan du som chef/ledare klara förändringar på ett hälsosamt sätt - både för dig själv och dina medarbetare? Anmäl dig nu eller senast den 3 mars!

Arbetsplatsbesök

Under 2017 gjorde vi ett stort antal besök ute på arbetsplatserna och det kommer vi givetvis fortsätta med även under detta år. Hör av dig till oss i styrelsen eller skicka in en intresseanmälan så tar vi kontakt.

Du som medlem är du välkommen att höra av dig till oss avdelningsstyrelsen med frågor och funderingar.  

Väl mött!
Styrelsen
Vårdförbundet avdelning Södermanland  

 

12 tips inför lönesamtalet

För många är det snart dags för det årliga lönesamtalet. Det är nu du och din chef ska prata om hur din insats bidragit till verksamhetens mål och hur det påverkar din löneutveckling. Samtalet blir bäst om du kommer väl förberedd – här ger vi dig 12 konkreta tips!

Maxa ditt lönesamtal
Bättre arbetstidsförläggning

En överenskommelse mellan Vårdförbundet och SKL ska ge hälsosammare arbetstider för dig som är anställd i kommun och landsting/region. Fokus ligger på en arbetstidsförläggning som skapar balans mellan arbete och fritid.

Prata om vila och återhämtning på din arbetsplats
 
Vårdförbundet Direkt

0771-420 420

Ställ en fråga
Ändra dina uppgifter

Avsluta din prenumeration
Facebook


- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -