Kan du inte läsa mejlet, eller vill du läsa en utskriftsvänlig version? Klicka här
Du kan inte svara på detta nyhetsbrev. Om du har frågor, vänligen kontakta Vårdförbundet Direkt 0771-420 420 eller besök www.vardforbundet.se
Vad händer i avdelning Skåne?

Vårdförbundet besöker sjukhusen, Årets chef, Årets skyddsombud, Löneavtal för kommun, landsting/region och Sobona HÖK -19 och omorganisation i Vårdförbundet avdelning Skåne.

Vad händer i avdelning Skåne?

Fredagen den 29 november mellan klockan 06:00-08:00 kommer Vårdförbundet att finnas på plats vid samtliga sjukhus i Skåne. Stanna till och prata med oss, vi finns där för dig och bjuder även på något gott.  Hoppas vi ses!

Om du är intresserad av att följa styrelsens interna arbete i form av våra styrelsemötesprotokoll, är du hjärtligt välkommen upp till kansliet.

Årets chef

Även som chef är man hjärtligt välkommen att vara medlem i Vårdförbundet (om man tillhör någon av våra fyra professioner i grunden).

Vårdförbundet nationellt delar årligen ut pris till chefsmedlemmar som lyckats i sitt ledarskap. Årets vinnare är en skåning, enhetschef Liselotte Svensson från Hästveda hemtjänst. Liselotte belönas för ett stabilt och närvarande ledarskap i en verksamhet med stora utmaningar, där hon visar fokus på förbättring och ett modernt coachande förhållningssätt. Stort grattis!

Är du chef eller ledare och medlem i Vårdförbundet kan du få kontakt med någon av våra rådgivare via Vårdförbundet Direkt Chef 0771-630 630. Se även vår webbsida Chefsmedlem i Vårdförbundet

Vårdförbundet har egna nationella chefsspecialister anställda och i Skåne är det Birgitta Björk som särskilt arbetar med chefers förutsättningar.

Årets skyddsombud

Som förtroendevald i Vårdförbundet är man även skyddsombud. Inför den nationella Skyddsombudens dag den 23 oktober efterfrågade styrelsen förslag på skyddsombud som gjort något bra kring arbetsmiljön för medlemmarna. Vi fick in många fina motiveringar som visar att skyddsombuden på arbetsplatserna gör skillnad.

Styrelsen utsåg Jacqueline Mkada från Malmö stad till årets skyddsombud. En del av motiveringen löd: ”Det systematiska arbetsmiljöarbetet är grunden för Jacquelines förtroendeuppdrag som skyddsombud och huvudskyddsombud, och hon har en fallenhet för att identifiera var de små fallgroparna i arbetet finns, de som skulle kunna leda till större problem om man inte arbetar systematiskt med dem.” Stort grattis!

Löneavtal för kommun, landsting/region och Sobona, HÖK -19

Fler och fler kommuner börjar bli färdiga med årets lönerevision och det spretar rejält. Just nu ligger Klippans kommun bäst med sina 5,86 % och bottenplatsen har Simrishamns kommun med 2,23 %. När alla är klara kommer hela listan att presenteras.

Det samlade resultatet för Regionen får vi inte förrän den 18 december. Men vi har fått många samtal från missnöjda medlemmar som endast fått några hundralappar i påslag. Ett hån för den insats de gjort under året!

Flera arbetsgivare skyller på att budgeten redan var satt inför 2019. Men då har de en chans kvar, revisionen 1 april 2020. Alla har nu möjlighet att avsätta det löneutrymme som krävs för att de ska kunna behålla sin kompetenta personal, främja kompetensförsörjningen och trygga en säker och tillgänglig vård för Skånes invånare. För om de inte visar detta vid nästa års lönerevision kan vi säga upp det centrala avtalet igen.

I slutet av denna månad kommer man från nationellt håll att skicka ut en enkät kring lön till alla anställda inom kommun, region och Sobona. För att få den krävs att rätt uppgifter, inklusive mailadress, är registrerade i vårt medlemsregister. Har du inte uppdaterat dina uppgifter är det hög tid att göra det nu via Ändra uppgifter

Vill förtydliga att Vårdförbundet inte sätter några löner och vi godkänner inte heller dom. Det är helt och hållet arbetsgivaren som äger sina pengar och fördelar dom. De måste därmed också ta ansvar för sin lönesättning.

Omorganisation i Vårdförbundet avdelning Skåne

Styrelsen har beslutat att göra några förändringar gällande vår interna teamorganisation gentemot medlemmar i Region Skåne. Syftet är att använda alla personer på bästa sätt samt öka synlighet och stöd till medlem. Vi har nu två team, Team HSO (huvudskyddsombud) med Martin Ekstrand som teamledare och Team support och utbildning med Johanna Ödell som teamledare.

Team HSO:s främsta uppgifter är att vara stöd till lokalt förtroendevald/skyddsombud, arbeta med arbetsmiljöfrågor, stödja medlem vid rehabiliteringsmöte med arbetsgivaren och delta i samverkan med arbetsgivaren.

Team support och utbildnings främsta uppgifter är att vara stöd till medlem tex via Vårdförbundet direkt och vid enskilda möten med arbetsgivaren, att synas på arbetsplatser för att kunna svara på frågor, bjuda in till olika aktiviteter som lunchmöten och att anordna utbildningar för förtroendevald/skyddsombud. Här ingår även vår lokala Vårdförbundet Chef.

Facebook

Du vet väl om att du kan gilla och följa Vårdförbundet Skåne på Facebook? Då får du snabbt del av de senaste nyheterna. Vi är nu uppe i över 2500 följare vilket känns väldigt bra. Vi vill bli fler så gå gärna med och bjud in dina kolleger och vänner.

Styrelsen
Vårdförbundet Skåne

Du får gärna skriva ut detta brev och sätta upp på arbetsplatsen. Har du en kollega som är medlem och inte får brevet? Be hen att uppdatera sina uppgifter och lämna sin privata mailadress länk.

OB-ersättning för kommande storhelger

Allhelgona, jul och nyår – vad gäller egentligen för OB-ersättningar under de kommande helgerna? Vi har hela listan.

OB - höstens och vinterns storhelger
 
Vårdförbundet Direkt

0771-420 420

Ställ en fråga
Ändra dina uppgifter

Avsluta din prenumeration
Facebook Facebook Twitter Instagram
- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -