Ny kontaktperson för chefsmedlemmar

Susanne Alm är ny kontaktperson för chefsmedlemmar i avdelning Skåne. Läs hennes presentation.

Som ny chefsansvarig i Vårdförbundet Skåne tänkte jag passa på att presentera mig. Jag blev sjuksköterska för 32 år sedan och jag har arbetat med infektionssjukdomar, urologi, njurmedicin, dialys, hemsjukvård och kirurgi. De senaste åren har jag arbetat som sektionsledare och enhetschef och också under tiden läst 60 poäng ledarskap och organisation på Malmö Högskola.

När jag så valt att kliva av mitt arbete som chef och jag fick frågan om att ansvara för chefs- och ledarmedlemmar i Vårdförbundets Skåneavdelning, tackade jag genast ja.

Vårdförbundet instiftade Vårdförbundet chef för ett år sedan, som en ny och tydlig plattform i arbetet för och med chefsmedlemmar. Som chef ska du ha goda villkor i ditt uppdrag, en bra arbetsmiljö och möjlighet till att utveckla och leda din verksamhet. Vårdförbundet chef erbjuder bland annat stöd i yrkes- och villkorsfrågor, rådgivning och förhandlingar och kollegiala mötesplatser.

Det är en utmaning att vara ledare i en vårdorganisation där många känsliga och svåra möten kan äga rum och här har Vårdförbundet, genom sin långa vårderfarenhet, en exklusiv kompetens. Vår kunskap kring professionsfrågor ökar möjligheten till makt och inflytande över vården.

Som chefsansvarig i Vårdförbundet Skåne finns jag där som din partner i vardagen.

Vi ses!

Kontaktväg till Susanne Alm