Kan du inte läsa mejlet, eller vill du läsa en utskriftsvänlig version? Klicka här
Du kan inte svara på detta nyhetsbrev. Om du har frågor, vänligen kontakta Vårdförbundet Direkt 0771-420 420 eller besök www.vardforbundet.se
Äntligen – nu finns ännu mer stöd och rådgivning för dig som arbetar i privat sektor!

Under året så har Vårdförbundet förstärkt stödet för dig som jobbar på ett privat företag och det är vi så stolta över! I teamet för dig i privat sektor så finns kunskap om arbetsmiljö, villkor, yrkesfrågor och hur vi på bästa sätt organiserar oss tillsammans.

Som vanligt så kan du alltid prata med din förtroendevalda/skyddsombud på din arbetsplats för att se om ni tillsammans kan lösa dina frågor eller så hör du av dig till Vårdförbundet Direkt.  Där det finns en stor erfarenhet kring arbetslivets frågor, och de slussar frågor och funderingar vidare till vårt team om det behövs.

Tänk också på att runt om i Sverige så finns din avdelning med massor av kloka och engagerade förtroendevalda som kan hjälpa dig om du har någon fundering - hitta din lokala avdelning.

Gå med oss på Facebook

I gruppen ”Vårdförbundet – privata” på Facebook kan du prata med oss i teamet och dina kollegor runt om i landet kring fackliga frågor och annat som rör privata arbetsplatser.

När vi är många så är vi starka!

Antalet medlemmar som arbetar inom privat och statlig sektor ökar hela tiden – och det är vi stolta över då det innebär att vi tillsammans på arbetsplatserna kan få en bra arbetsmiljö och bra villkor.

Vi behöver även fler som kan samla ihop och driva arbetsplatsens frågor tillsammans – därför bör ni välja minst två förtroendevalda/skyddsombud på er arbetsplats. 

Läs om vad det innebär att vara förtroendevald och hur ni gör för att välja och anmäla detta.

Förbered dig för lönesamtalet

Samtal om din lön pågår året runt. Att värderas rätt för sitt bidrag till verksamheten är en självklarhet, men inte alltid när det kommer till lön. Ett av våra bästa tips för att vara stark vid lönesamtalet är att gå igenom vår webbutbildning ”Ditt lönesamtal” som du hittar när du loggar in i Kunskapsrummet.

På Vårdförbundets webbplats hittar du även lönestatistik som är guld värd när du ska ha ditt lönesamtal. Du hittar också ditt kollektivavtal och en massa annat som kan vara bra att veta.

Kontakt och information om medlemskap

Du får gärna skriva ut det här brevet och sätta upp på arbetsplatsen. Har du en kollega som är medlem och inte får brevet? Be kollegan uppdatera sina uppgifter, kanske är e-postadressen felaktig.

Om du som medlem vet någon kollega som inte är medlem – ställ då frågan om hen vill bli en av oss!

Här finns kontaktuppgifter och information om oss i teamet för dig som arbetar i privat sektor och om medlemskapet i Vårdförbundet. Du får gärna skriva ut det och lägga på fikabordet eller hänga på anslagstavlan på jobbet.

God jul och ett gott nytt 2021!

OB-ersättning för kommande storhelger

Allhelgona, jul och nyår – vad gäller egentligen för OB-ersättningar under de kommande helgerna? Vi har hela listan.

OB - höstens och vinterns storhelger
Gratis onlineträning med Actic

Som medlem i Vårdförbundet får du 20 procent rabatt på träning hos Actic. Just nu får du även testa appen Actic Anywhere gratis fram till 31 maj.

Träna gratis online fram till 31 maj!
 
Vårdförbundet Direkt

0771-420 420

Ställ en fråga
Ändra dina uppgifter

Avsluta din prenumeration
Facebook Facebook Twitter Instagram
- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -