Brev från ordförande – tack för det gångna året och god jul!

Vinterbild på träd

Nu är vi inne i december månad och många av oss ser fram emot jul- och nyårshelgerna med allt vad det innebär i firande och kalasande.

En del av oss ska arbeta och upprätthålla god och säker vård.  Själv ska jag försöka att vila, träna, vara med familjen och mina hundar. Det är bra att ha hundar, då kommer jag ut i alla väder.

2015 närmar sig sitt slut och året har varit fyllt av olika aktiviteter för dig som medlem. Ett axplock av årets är aktiviteter är: de fyra internationella yrkesdagarna, Prideparaden i Norrköping och Linköping, After vård, en ny och mycket uppskattad aktivitet, i Linköping, Norrköping och Motala, lunchmöten för chefsmedlemmar, röntgensjuksköterskor har träffats för att prata om specialistutbildning, en heldag för skolsköterskor och mingelkvällar för nya i yrket. Årets sista medlemsaktivitet var en mycket uppskattad inspirationsföreläsning om personcentrerad vård.

Vi har haft livliga diskussioner om lön, arbetstid, säker vård och inte minst arbetsmiljön på arbetsplatsen. Jag vill rikta ett stort tack till alla som deltagit, diskuterat, engagerat sig och förgyllt varje enskild träff!

I oktober hade vi årsmöte på Konsert och Kongress och ett hundratal medlemmar kom. Det blev en härlig men kall kväll, kall eftersom det var fel på värmen i lokalen. Vi samlade in medlemmars förslag till hur vi ska uppnå de prioriterade områdena som kongressen beslutade om i maj 2014. Många önskar att Vårdförbundet syns mer ute på arbetsplatser. Under 2015 har styrelsen och förtroendevalda med facklig tid träffat fler än 1300 medlemmar på olika arbetsplatser runt om i länet. Vi möter dig som medlem och stöttar och hjälper till i olika ärenden. Vårdförbundet driver dina arbetsplatsnära frågor och gör vad vi kan för att förbättra din arbetsvardag. Har du ingen förtroendevald på din arbetsplats? Se till att välja en förtroendevald. Den förtroendevalde företräder dig och dina kollegor.

Jag är stolt över att vara ordförande för Vårdförbundet avdelning Östergötland. Det finns ett stort engagemang hos många medlemmar och förtroendevalda på arbetsplatser runt om i länet. Och det finns ett mod som jag beundrar. Ni är många som är med och förbättrar arbetsplatserna. Möjlighet till förändring finns men vi måste ena oss i frågorna och jobba tillsammans. Detta har visat sig vara framgångsrikt och har gett bra resultat för många medlemmar. Fackligt arbete är ofta ett arbete som tar tid men vi får inte glömma bort att ha roligt, glädje är viktigt!

Jag ser fram emot 2016 som blir ett år fyllt av utmaningar, gamla som nya. Vi kommer att fokusera ännu mer på Personcentrerad vård samt hållbar och hälsosam arbetsmiljö.

Vi ses! Jag önskar dig en God jul och ett Gott nytt år!

Helena Eriksson
Ordförande avdelning Östergötland