Kan du inte läsa mejlet, eller vill du läsa en utskriftsvänlig version? Klicka här
Du kan inte svara på detta nyhetsbrev. Om du har frågor, vänligen kontakta Vårdförbundet Direkt 0771-420 420 eller besök www.vardforbundet.se
Taggad, laddad och ny

I det här nyhetsbrevet har vi samlat information som är viktig för dig som är ny i yrket och som vi tror du kan finna intressant.

Missa inte vår karriärkväll för studenter och nya i yrket den 6 september. Vi bjuder på spännande föredrag, mat och mingel. Karriärkvällen vänder sig till dig som är student eller arbetat upp till 2 år i yrket. Mer information och separat inbjudan kommer.

Alla våra aktiviteter hittar du i portalen Aktiviteter och utbildningar.

Portalen Aktiviteter och utbildningar
Tips inför anställningen

Har du blivit erbjuden en anställning? Grattis! Innan du tackar ja finns det några viktiga saker att tänka igenom och diskutera: din lön och vilka villkor som gäller för dig.

Läs om vad som är viktigt att tänka på innan du tackar ja
Vilka möjligheter finns till kompetensutveckling i yrket?

Yrket du valt har en otrolig bredd, allt från när barn kommer till världen till vård i livets slutskede. Det finns en karriär för alla. Det är ett krävande yrke, men är ofta väldigt belönande. På våra sidor om att göra karriär hittar du information om olika karriärvägar som till exempel chef, ledare, att göra akademisk karriär osv.

Läs mer om karriär och utveckling
Akademisk specialisttjänstgöring

För dig som är anställd inom Region Örebro län finns möjlighet att söka en AST-tjänst. Akademisk specialisttjänstgöring är Vårdförbundets modell för hur utbildningen till specialistsjuksköterska kan ske inom ramen för din anställning.

Läs mer om Region Örebro läns satsning på AST
Säker vård kräver moderna arbetstider

Sjuksköterskor, barnmorskor, biomedicinska analytiker och röntgensjuksköterskor arbetar dag, kväll och natt på rullande scheman utan en central reglering. Dåliga villkor gör att professionerna flyr vården, skriver Sineva Ribeiro i en debattartikel i Dagens Samhälle den 2015-10-15.

Läs hela debattartikeln här
Varför är det viktigt med ett starkt fackförbund?

Du som jobbar i vården har världens viktigaste jobb. Du hanterar frågor som rör liv och död – och allt däremellan. Vi på Vårdförbundet kämpar varje dag för att förbättra arbetsvillkoren för våra medlemmar. Bara vårt kollektivavtal är värt cirka 80 000 kronor per år.

Det här ingår i ditt medlemskap
Förtroendevald, varför är det viktigt?

Den förtroendevalda på din arbetsplats är din närmaste kontakt med Vårdförbundet. På nästan alla arbetsplatser finns en förtroendevald som är tillika skyddsombud. Till denne kan du vända dig med frågor såsom arbetstider, arbetsmiljö och lön. Du kan också vända dig till Vårdförbundet Direkt på 0771-420 420.

Saknar din arbetsplats förtroendevald? Här kan du läsa om varför det är viktigt att välja förtroendevald
Vårt medlemsregister

Vårdförbundet har ett medlemsregister, där man som medlem är registrerad. Uppgifter som var du jobbar, din lön och hur vi kan nå dig finns registrerade där. Man kan se hur lönen ser ut/förändras. I bland gör vi e-postutskick som är riktade till en specifik medlemsgrupp, därför är det viktigt att vi har rätt uppgifter om dig.

Här kan du läsa mer om vårt medlemsregister samt uppdatera dina uppgifter
 
Vårdförbundet Direkt

0771-420 420

Ställ en fråga
Ändra dina uppgifter

Avsluta din prenumeration
Facebook


- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -