Kan du inte läsa mejlet, eller vill du läsa en utskriftsvänlig version? Klicka här
Du kan inte svara på detta nyhetsbrev. Om du har frågor, vänligen kontakta Vårdförbundet Direkt 0771-420 420 eller besök www.vardforbundet.se
Hej alla chefer och ledare!

Camilla Eriksson Sundberg heter jag och är sedan årsmötet i oktober Norrbottens nya ordförande. Känner mig oerhört hedrad över att ha fått detta förtroende.

Min anställning, som jag är tjänstledig från för fackligt uppdrag, har jag på Hermelinen sjukvård i Luleå. Jag är legitimerad sjuksköterska sedan 18 år tillbaka med specialistutbildning inom operation. På senare tid har jag läst arbetsledning, arbetsrätt och stresshantering på universitetsnivå, som jag har nytta av dagligen. När det gäller rådgivning och stöd till chefer och ledare är jag er kontaktperson i Norrbottens styrelse.

Att ni ska ha en tillfredsställande arbetsmiljö och bra villkor i era positioner är en självklarhet för mig. Ni som chefer och ledare är viktiga strategiska personer inom Vårdförbundet. För att ständigt eftersträva förbättring behöver jag, tillsammans med chefsförtroendevalda Marlene Furbeck och Maarit Kylmämaa, (som ni kan läsa om längre ner) era synpunkter för att vi ska kunna fokusera på rätt saker och lyfta dem i rätt forum.

Under 2018 skulle jag vilja bjuda er på lunch på olika orter i länet. Ett chefsinternat tillsammans med avdelning Västerbotten äger rum i november. Dessutom väntar Vårdförbundets kongress i maj där beslut tas om vilken politik vi som organisation ska bedriva under året, baserat på inkomna motioner och propositioner.

Nästa års aktiviteter, som läggs upp eftersom, finns i portalen Aktiviteter och utbildningar på Vårdförbundets hemsida. Jag skulle även vilja tipsa er om att gå in på Vårdförbundet Chef för att få tips, information och stöd i ert arbete.

Nu tänkte jag att Marlene och Maarit ska få presentera sig. Lär känna era chefsförtroendevalda!Marlene Furbeck heter jag och är till vardags enhetschef på BB Sunderby sjukhus. Min chefskarriär tog fart i Gällivare för 15 år sedan och sedan dess har jag arbetat som chef och ledare på både  kommunal nivå och landstings- och regionalnivå. Under den här tiden har jag utbildat mig i chefs- och ledarskapsfrågor, arbetsrätt och ekonomi. Har även utbildning inom samtalsterapi. Nyligen gick jag en utbildning i arbetsmiljö som handlar om hälsosamma scheman, en viktig fråga som jag brinner för.

Maarit Kylmämaa heter jag och har de senaste fyra åren arbetat som enhetschef på S48, en kardiologisk interventionsavdelning i Sunderbyn där vi tar hand om patienter som ska genomgå kranskärlsröntgen, PCI eller pacemakeroperation. Innan jag blev chef gick jag Morgondagens Chef i Landstingets regi och under 2015/2016 läste jag Effektivt ledarskap och Psykosocial arbetsmiljö och stresshantering på Luleå Tekniska Universitet. Den senare utbildningen fick mig att börja reflektera över hur vi som enhetschefer har det på jobbet. Just för tillfället går jag Vårdförbundets ledarprogram.

Att få vara förtroendevalda för chefer och ledare i Norrbotten för Vårdförbundet är en ära. Nu är vi två förtroendevalda som kan bidra med att sätta fokus på chefs- och ledarskapsfrågor inom Vårdförbundet. Våra fokusområden för 2018 är att diskutera chefslöner, vår arbetsmiljö som chef/ledare samt våra stödfunktioner som ska möjliggöra ett hållbart ledarskap. Vi vill ha input från dig som är chef och ledare om vad just du tycker är viktigt i din roll som chef, och hur vi tillsammans kan lyfta chefsrollen och dess förutsättningar i organisationen. Vi är till för alla Vårdförbundets chefer/ledare och ser fram emot att föra en dialog med er och ta del av era synpunkter.

Maila oss gärna!
Marlene: marlene.helin-furbeck@norrbotten.se
Maarit: maarit.kylmamaa@norrbotten.se


Nu återstår bara för mig att önska er alla en riktigt god jul och ett gott nytt år! Ser fram emot att höra av er!


Med vänliga hälsningar


Camilla Eriksson Sundberg
camilla.e.sundberg@vardforbundet.se

Ordförande Vårdförbundet avdelning Norrbotten

 
Vårdförbundet Direkt

0771-420 420

Ställ en fråga
Ändra dina uppgifter

Avsluta din prenumeration
Facebook Facebook Twitter Instagram
- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -