Information från valberedningen

Nu tar valberedningen emot nomineringar till uppdrag som ordförande, vice ordförande, styrelseledamot och kongressombud för perioden oktober 2016 till och med oktober 2017.

Du som är medlem i avdelning Kronoberg kan nominera och bli nominerad. Varje nominering ska ske skriftligt och helst med en motivering till varför personen passar till detta uppdrag.

Nedan finns uppdragsbeskrivning för respektive uppdrag undantaget för kongressombud som är under utarbetande. Vi rekommenderar dig att läsa igenom dem för att bilda dig en uppfattning om vad uppdraget innebär.

Du kan nominera en person till mer än ett uppdrag. Nomineringsblankett finns nedan, du skriver ut den, fyller i och postar. Nominering ska vara valberedningen tillhanda senast 4 september.

Vad händer efter en nominering inkommit?

Du som blir nominerad till ett eller flera förtroendeuppdrag kommer att bli kontaktad av valberedningen för en intervju.

Alla nominerade kommer fortlöpande att presenteras på webbplatsen under valberedningen Kronoberg. Där kommer du även ha en möjlighet att lägga upp en presentation om dig själv.

Alla nominerade kontaktas innan valberedningens förslag presenteras på webbplatsen.

Inga enskilda motiveringar ges till varför du blivit föreslagen eller inte föreslagen, utan valberedningen lämnar en motivering till gruppförslaget.

De som inte är valberedningens förslag har möjlighet att dra tillbaka sin nominering eller ha den kvar till årsmötet för att vara valbar där.

Vi har gjort en affisch som du kan sätta upp på arbetsplatsen för att uppmärksamma dina kollegor på att nu kan man nominerar.

Kontakta oss i valberedningen om ni har några frågor. 

/Karolina Jönsson (sammankallande), Jeanette Andersson, Felicia Johansson, Annicka Nord, Ann-Christin Elmhäll, Gunilla Johansson, Arnold Lennartsson.