Kan du inte läsa mejlet, eller vill du läsa en utskriftsvänlig version? Klicka här
Du kan inte svara på detta nyhetsbrev. Om du har frågor, vänligen kontakta Vårdförbundet Direkt 0771-420 420 eller besök www.vardforbundet.se
God Jul alla medlemmar - några ord om året som gått

Under året som gått har vi haft möjlighet att träffas i Vårdförbundets olika aktiviteter, vi har valt ny avdelningsstyrelse att leda arbetet under fyra år och vi har haft möjlighet att träffas ute i Din verksamhet tillsammans med förtroendevald på arbetsplatsen, samt när Du ringt eller haft kontakt i enskilda ärenden. Du är viktigt för Vården och Du är viktig för Vårdförbundet för att vi tillsammans ska få kraften att skapa goda förutsättningar för vårt professionsutövande och kunna ge en god och säker vård!

Vårdförbundet har firat 40 år och vi har gett extra eftertanke till frågan "Varför ska Jag vara med i facket? ". Svaret på detta kan vara såväl min egen uppfattning kring solidaritet, stöd om något händer och vilja att vara med och påverka min egen arbetssituation, som det faktiska påverkansarbete som vi ständigt gör i våra oerhört viktiga frågor: arbetsmiljö, lön, arbetstider och karriär- och utvecklingsmöjligheter.

De fackliga frågorna är inga självklarheter, den säkerhet som vi upplever i anställningstrygghet, viss löneökning, rätten till god och säker arbetsmiljö och rätten att ha med facket när något händer mig, är något vi måste värna tillsammans. I detta behövs att vi når varandra, ingen blir stark av att betala för ett gymkort utan det är när vi lyfter fram de förutsättningar vi behöver och kämpar för våra rättigheter som vi har kraften.

De största politiska framgångarna under 2017 lokalt i landstinget har varit det fortsatta arbetet kring AST (Akademisk specialisttjänstgöring, utbildningstjänst) för biomedicinska analytiker och röntgenssjuksköterskor, vi har synliggjort barnmorskornas yrkesroll centralt, varit med och format introduktionsår för sjuksköterskor som är nya i yrket (detta ska sedan byggas ut till alla våra fyra yrkesgrupper) Vi har även skrivit nytt dialog- och samverkansavtal, samt genom tvist fått till utbildning i varje samverkansråd.  I både landsting och kommuner har vi förhandlat oss till kollektivavtal som innehåller större möjlighet till återhämtning i samband med nattarbete, lön- och karriärsutveckling.

Vårdförbundet finns med i samverkan med arbetsgivaren på alla nivåer och är med och påverkar när beslut ska tas som berör våra fyra yrkesgrupper.  Under året har vi deltagit på hundratals möten med chefer, tjänstemän och politiker och vi har haft diskussioner och skapat handlingsplaner tillsammans i många hundra olika medlemsmöten, karriärkvällar, after work och motionsverkstad.

Vår önskan är att du aldrig ska tveka att höra av Dig till oss och att vi får träffas i olika sammanhang under 2018.

Från oss alla 114 400 Vårdförbundsmedlemmar i Sverige till er Alla, en önskan om God Jul och ett Gott Nytt År!

Tora Elfversson Dahlström, Avdelningsordförande Vårdförbundet i Kalmar län

tora.elfversson.dahlstrom@vardforbundet.se

070 0886784

 
Vårdförbundet Direkt

0771-420 420

Ställ en fråga
Ändra dina uppgifter

Avsluta din prenumeration
Facebook


- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -