Kan du inte läsa mejlet, eller vill du läsa en utskriftsvänlig version? Klicka här
Du kan inte svara på detta nyhetsbrev. Om du har frågor, vänligen kontakta Vårdförbundet Direkt 0771-420 420 eller besök www.vardforbundet.se
Hej chefsmedlem!

Under året som gått har vi förhoppningsvis träffats på någon av Vårdförbundets aktiviteter eller ute i verksamheten. Om inte så hoppas jag att vi får bra kontakt under nästa år! Du är viktig för Vårdförbundet och vården och vi vill gärna driva de förutsättningar som just Du behöver i din professionsutövning som chef och ledare.

Vårdförbundet finns med i samverkan med arbetsgivaren på alla nivåer och har goda kontakter med såväl arbetsgivare, HR och politiker vilket skapar möjlighet till goda samtal och utveckling.

Under 2017 träffades basenhetschefer tillsammans med Vårdförbundets chefsspecialist på Oskarshamns folkhögskola och i samband med det så bjöd vi in högre tjänstemän och politiker för att föra fram våra åsikter. Under 2018 planerar vi att den 8 mars bjuda in alla chefer och ledare i Vårdförbundet Kalmar län för att arbeta vidare kring den utvärdering som arbetsmiljöverket har gjort och där vi funnits med som facklig referens. Separat inbjudan till detta kommer på nyåret och landstingsmajoriteten har redan tackat ja till att möta oss.

Vi valde i år att ha chefsinternat i Tranås, men kommer nästa år att vara tillbaka på Kosta Boda Art hotell. Datum är inte bestämt, vad vi vet är att vi samarbetar med Blekinge län och att det troligen blir i höst.

Bland politiska framgångar under året i landstinget, så vill jag nämna att det nu är fastslaget i landstingsplanen att det ska vara färre medarbetare per chef. Siffran är hittills minskad till ett riktmärke på högst 35 medarbetare per chef. Vi har i landstinget även fått igenom att det ska finnas möjlighet att få välja en anställning som chef istället för ett förordnande. Akademisk specialisttjänstgöring för biomedicinska analytiker, bättre återhämtning vid nattarbete och introduktionsår för nyanställda sjuksköterskor är andra framgångar vi haft under det gångna året.

Hör gärna av er med frågor och funderingar, förslag och tyckande! Vi skulle mycket gärna vilja ha en chefsrepresentant att bolla idéer och Vårdförbundspolitik med. Låter det intressant så tveka inte att höra av Dig.  Vi träffas även gärna över en lunch för diskussion.

I avdelningsstyrelsen för Kalmar län finns ordförande Tora Elfversson Dahlström och vice ordförandeTina Matscheko för att särskilt se till dina önskemål som chefsmedlem.

Därtill finns Vårdförbundet Chef på telefon 0771-630 630 för rådgivning och stöd riktad till dig som är chef och ledare. Här finns även en chefsspecialist som gärna möter Dig.  Det kommer ordnas en inspirationsdag och möjlighet att gå Vårdförbundets ledarskapsprogram. Egen facebooksida finns såklart och vi har designat en chefsapp som fått goda omdömen.

Från oss alla 114 400 Vårdförbundsmedlemmar i Sverige till er Alla, en önskan om God Jul och ett Gott Nytt År!

Tora Elfversson Dahlström, Avdelningsordförande Vårdförbundet i Kalmar län

tora.elfversson.dahlstrom@vardforbundet.se

070-0886784

 
Vårdförbundet Direkt

0771-420 420

Ställ en fråga
Ändra dina uppgifter

Avsluta din prenumeration
Facebook


- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -