Aktuellt i Kalmar län

 • Aktuellt om sommarsemestern

  Nu mer än någonsin behöver du som medlem i Vårdförbundet semester, vila och återhämtning. Särskilt som vi kan befara både en andra och tredje våg av pandemin och att omprioriteringen i vården skapar en enorm ”vårdskuld” av uppskjutna behandlingar och operationer. Vår utgångspunkt är att du ska få din semester. Men vilka regler gäller och hur kan Vårdförbundet och du själv påverka?

 • Närbild på två händer som bläddrar i en bok.

  Stipendium för studenter

  Vårdförbundet avdelning Kalmar län har tidigare delat ut stipendier på utbildningarna barnmorska, biomedicinsk analytiker och sjuksköterska, men detta görs inte längre.

 • Vårdförbundet tipsar! Forskningsseminarier om eHälsa

  Vi vill tipsa om forskningsseminarier som arrangeras av eHälsoinstitutet på Linnéuniversitetet. Du kan närvara fysiskt eller följa seminarierna live via eHälsoinstitutets webb.

 • Bra att veta innan du skriver på anställningsavtal

  Har du fått ett nytt jobb och står i startblocken? Vad behöver du ha koll på innan du skriver på anställningsavtalet? Kolla då igenom vår digitala guide Hallå, innan du skriver på.

 • Vi finns för dig i jul!

  Avdelning Kalmar län är bemannat alla helgfria dagar under jul och nyårshelgen.

 • OB-ersättningar under allhelgona, jul- nyårs- och trettonhelg

  Allhelgona, jul, nyår och trettondag – vad gäller egentligen rörande OB-ersättningar under de kommande helgerna? Vi har listan!

 • 3 kvinnor klädda i vitt sitter vända mot varandra och för ett glatt samtal

  Medlemsaktiviteter i november

  Vi bjuder in till Ishockey i Oskarshamn, chokladprovning i Kalmar och kransbindning i Västervik och Gamleby. Först till kvarn gäller eftersom det är begränsat antal platser. Hjärtligt välkommen med din anmälan!

 • Inkomna nomineringar och valberedningens förslag

  Här hittar du inkomna nomineringar till förtroendeuppdrag i Kalmar län inför valet vid årsmötet 8 oktober samt vilka som är valberedningens förslag.

 • Maria från Kalmar slutkandidat till Vårdförbundspriset

  Maria Johansson arbetar på IVA på Länssjukhuset i Kalmar. För hennes forskning på effekterna av IVA-dagbok, för ökad patient- och anhörigdelaktighet i intensivvård är hon nu nominerad och en av slutkandidaterna till Vårdförbundspriset på 500 000 kronor.