Kan du inte läsa mejlet, eller vill du läsa en utskriftsvänlig version? Klicka här
Du kan inte svara på detta nyhetsbrev. Om du har frågor, vänligen kontakta Vårdförbundet Direkt 0771-420 420 eller besök www.vardforbundet.se
Medlemsutskick utbildningsanställningar Region Jönköpings län

Viktig information!

Hej,

Region Jönköpings län erbjuder sjuksköterskor varje vår och höst att söka utbildningsanställningar samtidigt som du söker till högskolan. Totalt 60st per år. Det innebär att du får en utbildningsanställning i den verksamhet där du kommer att verka när du är specialistutbildad. Utbildningsanställningen är på heltid men utbildningen kan ske både på halvfart och helfart och under tiden erhåller du din heltidslön. Urvalet till utbildningsanställningen sker genom en vanlig rekryteringsprocess, det är alltså arbetsgivaren som beslutar vem som får en utbildningsanställning. För att få en utbildningsanställning måste du ha antagits till högskoleutbildningen.

Regionens avsikt är nu att den som erbjuds en utbildningsanställning ska skriva på ett kontrakt att man efter genomförd utbildning arbetar kvar i den verksamheten där man fått sin utbildningsanställning i minst tre år. Skulle man avsluta anställningen i förtid blir man återbetalningsskyldig för erhållen lön under utbildningen för den tid som återstår upp till tre år.

Det finns inget beslut ännu men vi har informerats om regionens avsikt.

Vårdförbundet tar helt avstånd från och har tydligt markerat detta, vi kommer att fortsätta att agera med hopp om att de kommer ändra uppfattning.

Du som erbjuds en utbildningsanställning och eventuellt blir ombedd att skriva under ett sådant kontrakt måste själv ta ställning till om du vill detta eller ej.

Med vänliga hälsningar!

Styrelsen
Vårdförbundet avdelning Jönköping

 
Vårdförbundet Direkt

0771-420 420

Ställ en fråga
Ändra dina uppgifter

Avsluta din prenumeration
Facebook


- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -