Kan du inte läsa mejlet, eller vill du läsa en utskriftsvänlig version? Klicka här
Du kan inte svara på detta nyhetsbrev. Om du har frågor, vänligen kontakta Vårdförbundet Direkt 0771-420 420 eller besök www.vardforbundet.se
Dags att söka AST

Funderar du på att specialistutbilda dig? Då är det hög tid att söka högskolan nu, 15 april är sista ansökningsdag för att påbörja studierna till hösten.

Vårdförbundet arbetar just nu för att så många arbetsgivare som möjligt ska inrätta akademiskt specialisttjänstgöring (AST) eller utbildningsanställning som arbetsgivarna gärna vill kalla det.

Det finns några arbetsgivare i länet som har infört utbildningsanställningar. En utbildningsanställning innebär att du samtidigt som du söker utbildning söker en utbildningsanställning inom det området som du tänker studera till. Får du en sådan anställning så ges du möjlighet att studera på varierande fart och finnas i den verksamhet som du studerar till resterande tid. Du behåller din lön och villkor enligt kollektivavtalet. Efter avslutade studier övergår utbildningsanställningen till en specialisttjänst med ny lönesättning.

Vårdförbundet träffar just nu kommunerna i länet och det är flera av dem som visat intresse av att inrätta utbildningsanställningar eller AST. Så sök utbildningen och hör med din arbetsgivare om de kan erbjuda dig att söka en sådan tjänst!

 
Vårdförbundet Direkt

0771-420 420

Ställ en fråga
Ändra dina uppgifter

Avsluta din prenumeration
Facebook


- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -