Ombudsman i fokus

Närbild på en man i kontorsmiljö. Han har glasögon, mörkblå tröja och ler in i kameran.

I augusti hälsade vi Joel Ahonen välkommen som förbundsombudsman i Vårdförbundet avdelning Jönköping. Joel ser fram emot att lära känna medlemmar och förtroendevalda och arbeta med fackliga/arbetsrättsliga frågor. Här får han svara på några frågor om sig själv.

Vad har du gjort innan du började hos oss?

Efter avslutad kandidat i affärsjuridik jobbade jag en kort sväng som konsumentrådgivare/budget och skuldrådgivare i Vara kommun. Men de senaste sex åren har jag arbetat med hyressättningsfrågor som förhandlare hos Hyresgästföreningen.

Vad ser du närmast fram emot att arbeta med?

Framförallt ser jag fram emot att få lära känna förtroendevalda, kollegor och medlemmar och deras professioner. Att jag även får möjlighet att fördjupa mig inom arbetsrätten och det fackliga arbetet är inspirerande, och jag är säker på att kombinationen av människorna och de dagliga frågorna kommer göra arbetet än mer intressant.

Berätta kort om dig själv

Bor utanför Jönköping tillsammans med Hanna och våra två barn Theo och Klara. Är i hjärtat värmlänning men har med tiden förlikat mig med att det faktiskt går att bo i Småland. Uppskattar idrott i alla dess former men följer framförallt bandy samt en del väl utvald fotboll. Mitt humör och sinnestillstånd följer Arsenals (o)förmåga att nå framgång. Musik, resor och samtiden är andra delar som tar plats i mitt liv.