Kan du inte läsa mejlet, eller vill du läsa en utskriftsvänlig version? Klicka här
Du kan inte svara på detta nyhetsbrev. Om du har frågor, vänligen kontakta Vårdförbundet Direkt 0771-420 420 eller besök www.vardforbundet.se
Vintertid

Dags att summera året

Snart är det dags för julklappar, god mat och godis i överflöd tillsammans med nära och kära.
När det sedan går mot årets sista minuter är det ett faktum att det är dags att fundera och reflektera över vad som hände under året som varit och snabbt går tankarna inte för sällan till en massa nya löften om framtiden.
En hel del av oss glömmer snabbt bort det positiva som hänt och kastar oss in i nya krav på oss själva, till exempel bantningar inför beach 2018 och bokar träningspass både här och där, slutar äta godis…..

Vi som förbund är inte på något vis annorlunda. Vi består av en samling medlemmar och förtroendevalda som oftast har väldigt höga krav på oss själva och på andra. Vi kastar oss in i olika möten, träffar, förhandlingar, överläggningar, politikersamtal, medlemsärenden, arbetsplatsträffar, olika samverkansmöten i fikarummet eller vid skrivbordet eller var de mötena nu är.
Vi har en vilja att förbättra, förändra, förenkla, kort sagt göra vardagen bättre för oss själva, men också för kollektivet.

Det är därför vi är de vi är, det är därför förbundet är vad det är.

Vi har funderat över år 2017 -Har vi gjort någon skillnad, vad har hänt som är positivt och vilka löften har vi som förbund inför 2018?

I Halland blåser vindarna mot förbättringar och förändringar.
Inom Regionens värld handlar det om olika arbetstidsmodeller med arbetstidsförkortningar och bättre OB-tillägg till att börja med, där vi är i olika sammanhang varit representerade av medlemmar och förtroendevalda inom Vårdförbundets yrkesområden. Arbetet fortsätter framöver att ta fram ännu mer inom arbetstidsområdet.

Förutom arbetstidsfrågorna i Regionen har det efter flera års påverkansarbete äntligen beslutats om att börja med utbildningsanställningar och kontrakten som funnits tidigare tas bort och det blir en helhet och likhet för alla oavsett förvaltning.

Inom kommunernas värld pratas det en hel del om utbildningsanställningar och det vi kallar AST (akademisk specialistutbildning). Förutom Laholms kommun finns det sedan i år även i Varbergs kommun och i övriga kommuner som vill ha AST/utbildningsanställningar och det pågår arbete för att ta fram modeller och underlag för genomförande som passar för just den kommunen. Även här är vi med och kommer med förslag och tycker till.
Inom privata världen är H-avtalet först ut att få till bättre arbetstidsskrivningar och flera andra områden är på väg att omförhandla så vi hoppas få till bra saker även där.

Inom alla områden pratas det mer eller mindre om lön och löneöversyn 2018 och processen med tidsplan. Vi har startat löneöversynen i Regionen och i flertalet kommuner. De privata har en annan löneöversynstid i avtalen, oftast 1 juli, vilket innebär att de startar senare än de andra.
Styrelsen i Halland har fattat ett beslut om ett löneyrkande inför löneuppstart 2018. Det gäller för alla, oavsett arbetsgivare och oavsett vad som skrivs in i centrala löneavtal. Yrkandena har lämnats på övergripande nivåer och reaktionerna vi fått är att de tycker om att vi lämnar klara och tydliga skrivningar på vad vi faktiskt vill. Ta plats på era arbetsplatser och prata om hur just ni kan arbeta framåt på era arbetsplatser när det gäller lön.

2018 är i antågande och för Vårdförbundet är det kongressår. På kongressen i maj ska vi besluta om ny Vision och andra viktiga frågor för oss som förbund och som ger riktningen för vårt framtida arbete. För dig som medlem är tiden för att lämna in motioner till förbundet slut, men i Halland kommer era valda kongressombud att lägga en hel del tid fram till kongressen att på olika mötesplatser och forum prata om det som ska tas upp för att få in era synpunkter.
Efter kongressen är arbetet inte på något vis över utan besluten som är fattade ska genomföras tillsammans med er medlemmar på ett eller annat sett för att det ska bli så bra som möjligt.

Med dessa ord önskar Styrelsen Vårdförbundet avdelning Halland Er alla En riktigt God Jul och ett Gott Nytt År!Kongress 2018
 
Vårdförbundet Direkt

0771-420 420

Ställ en fråga
Ändra dina uppgifter

Avsluta din prenumeration
Facebook


- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -