Kan du inte läsa mejlet, eller vill du läsa en utskriftsvänlig version? Klicka här
Du kan inte svara på detta nyhetsbrev. Om du har frågor, vänligen kontakta Vårdförbundet Direkt 0771-420 420 eller besök www.vardforbundet.se
Nyhetsbrev november

Tiden rullar på….

Vi i styrelsen har nu blivit färdiga med planeringen för 2018 och eftersom det är valår så planerar vi för mycket påverkansarbete gentemot våra politiker. Förutom det så kommer vi också att genomföra både spontana och planerade arbetsplatsträffar för att träffa er ute i verksamheterna, så bara bjud in oss när det passar er bäst så kommer vi.

Vad vi arbetar med just nu i styrelsen är att få till betald specialistutbildning med alla arbetsgivare. Just nu har två av sex kommuner AST akademisk specialisttjänst.
I regionen har vi fått till utbildningstjänster som börjar gälla fr o m den 1 januari.

När det gäller arbetstider försöker vi få till bättre avtal lokalt, våra krav är nattarbete = 30 h/v, rotation 32 h/v och dagtid 35 h/v.
I grunden handlar det om att kunna ha tid för återhämtning mellan arbetspassen. Samtidigt måste den arbetstid vi gör vara hälsosam. Just nu hör vi fortsatta signaler om att arbetsmiljön blir sämre och sämre och att arbetsmiljöverket har varit på en hel del arbetsplatser.
Vi kommer att fortsätta kämpa med arbetsmiljön och kommer kontinuerligt träffa förvaltningschefer och förhandlingschefer oavsett arbetsgivare för att uppdatera hur verksamheterna bedrivs och vad vi vill ska göras.

Se jubileumsfilmen Vårdförbundet 40 år
Lön

Gällande 2018 års löneöversyn kommer löneuppstarterna börja komma igång i länet och vi har fått till oss mycket information och yrkande från enskilda medlemmar, men också från olika arbetsgrupper. Vi kommer ta med oss all den informationen till arbetsgivarna. Vi har också tagit ett beslut i styrelsen om ett kraftfullt och kaxigt yrkande inför löneöversynen där vi förutom att hålla oss till löneavtalet yrkar på extra lönepåslag för både individer och grupper över tid. Vill ni veta mer om denna ring oss gärna på kansliet 035 14 47 47 eller maila till info.halland@varforbundet.se Vi kommer också skicka ut det fullständiga yrkandet till förtroendevalda på arbetsplatsen för att vi ska kunna arbeta med det gemensamt på alla nivåer.

OB-ersättningar under jul- nyårs- och trettonhelgen
Biokvällar och Värva en kollega

Nästa vecka är det vårdförbundsveckan med biokvällar, på måndagen i Halmstad, på onsdagen i Varberg och på torsdagen i Kungsbacka. Det är många som anmält sig, vilket är mycket trevligt. Vi hoppas vi ses då. Glöm inte att under november och december månad försöka värva en ny medlem på din arbetsplats - då både du som värvar och den nya medlemmen får varsin biobiljett. Så passa på – tillsammans blir vi starka!

Värva en kollega

Höstliga hälsningar styrelsen

 
Vårdförbundet Direkt

0771-420 420

Ställ en fråga
Ändra dina uppgifter

Avsluta din prenumeration
Facebook


- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -