Kan du inte läsa mejlet, eller vill du läsa en utskriftsvänlig version? Klicka här
Du kan inte svara på detta nyhetsbrev. Om du har frågor, vänligen kontakta Vårdförbundet Direkt 0771-420 420 eller besök www.vardforbundet.se
Nyhetsbrev i sommartid från avdelning Halland

Nu är vi inne i sommarperioden igen med allt vad det innebär. Vi har haft sommaravslutning med styrelsen där vi fastställde flera strategiska mål för att kunna komma vidare i vår kamp för förbättrade villkor för Hallands alla medlemmar.

Till hösten behöver vi få fler engagerade personer i styrelsen men också till valberedningsuppdrag.. Om just du eller om du kanske känner någon som vill axla uppdragen tveka inte och gå in och nominera dig själv eller någon annan via denna länk.  

Vi vet att många av er står mitt i en vardag som innebär en hög arbetsbelastning, få eller inga möjligheter att påverka er situation och en känsla över att ni heller inte får kredit för ert slit, men vad ska vi göra då - jo hör av er, dokumentera och kritisera. Den dagen vi tystnar är den dagen vi förlorar.

Vi alla måste stå upp och vara tydliga med vad vi vill och vad vi tycker. Vi behöver visa upp de goda exemplen som ändå finns samtidigt som vi måste säga stopp och tydligt kritisera när det inte fungerar. Var noga med att kolla upp att ni får rätt ersättningar, att om ni beordras bara blir det i nära eller i direkt anslutning till arbetspasset. Att ni alltid oavsett ordinarie arbetspass eller inte får er dygnsvila, veckovila och 9 lediga dagar per 28 dagar om ni arbetar helger.

Fyll i avikelser och riskinventera, hör av er om ni behöver hjälp eller svar på eventuella frågor men framförallt var inte tysta.

Hör av er och låt oss kämpa tillsammans för att påverka våra arbetsgivare att agera med målet av att förbättra för oss.

Vill avsluta med lite viktig och glädjande information.

Både inspektionen för vård och omsorg och arbetsmiljöverket kommer genomföra genomlysningar i vårdens vardag, var och när vet vi inte riktigt än. Men det har åtminstone redan börjat och några av de aktuella arbetsplatserna blir närsjukvården samt akutverksamheterna.

Vi kan också glädjas över att samtal kring förbättrade arbetstider och villkor har startats med regionen där piloter kommer startas upp, IVA projektet i Halmstad kommer fortgå än så länge. Förutom Möjligheten för att specialistutbilda sig inom ramen av anställning med litteratur utan återbetalningsskyldighet som finns via vårt avtal med Laholm och Varbergs kommun har vi nu lyckats få Region Halland att också börja med detta. Så from den 1 januari 2018 kommer specialistutbildningar erbjudas även i Regionen tack vare vårt långsiktiga fackliga arbete.

Trevliga sommarhälsningar till er alla från mig och styrelsen.

Camilla Tellström
Ordförande Vårdförbundet avdelning Halland

Sommarlyssning – tips på poddar om hälsa och vård

Här får du tips på några poddar inom områdena hälsa och vård. Lyssna på bussen eller tåget, på väg till jobbet, när du städar, när du är ute och går, på stranden, på flyget, eller när du får en stund över för dig själv.

Läs mer
Semester och ledighet, skyldigheter och rättigheter

Att vara ledig ibland är en förutsättning för att du ska kunna göra ett bra arbete. Ledighet kan också fylla olika behov vid olika skeden i livet. Det finns därför flera olika former av ledighet som regleras i lag.

Läs mer
Glad sommar önskar Sineva Ribeiro

Vårdförbundets ordförande Sineva Riberio önskar alla medlemmar en glad sommar!

Se filmhälsningen
 
Vårdförbundet Direkt

0771-420 420

Ställ en fråga
Ändra dina uppgifter

Avsluta din prenumeration
Facebook


- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -