Kan du inte läsa mejlet, eller vill du läsa en utskriftsvänlig version? Klicka här
Du kan inte svara på detta nyhetsbrev. Om du har frågor, vänligen kontakta Vårdförbundet Direkt 0771-420 420 eller besök www.vardforbundet.se
Nyhetsbrev från avdelning Halland

Även om värmen inte riktigt har visat upp sig, växer åtminstone lite blommor upp här och var.


Med vårens ankomst brukar årets löneöversyn vara klar inom kommuner och landsting men så är inte fallet på Regionen. Eftersom vi tyckte att arbetsgivaren inte levde upp till sina skyldigheter kring processen satte vi klackarna sa nej. Vi har haft ett löneavslutande samtal och de flesta av er som arbetar inom Regionen har fått sin nya lön men några är kvar, chefer och ledare som förhoppningsvis får sin lön med majlönen.

Vi kommer ha ett avslutande möte i mitten av juni, där vi också hoppas på att få all statistik presenterat. Vi vill inte ”tappa” processen fler gånger och kommer därför också ha ett möte med arbetsgivaren i slutet av september. Alla kommunerna är heller inte klara, de som inte är klara vill vänta på ”märket” eller vad andra förbund får i sina nya avtal. Det är något som vi absolut inte står bakom utan kommer fortsätta arbeta för en förbättrad process även här. Statistiskt kan vi se lönepåslag mellan ca 2,5 % till 3,5 % inom kommunerna, vi vill också passa på att redigera ett tidigare fel. Förra året gav vi ut information om att regionkontoret fick över 4 % i påslag – detta var tyvärr helt fel. De privata arbetsgivarna som har en annan löneöversyns tidslinje har påbörjat sina processer och är i olika faser beroende på verksamhet och bolag.

Förutom lön arbetar vi med AST, vi kommer träffa samtliga av Hallands sex kommuner i maj för att få till fler avtal med specialistutbildning inom ramen av sin anställning. Glädjande har flera kommuner också tackat ja till samtal. Än så länge har Regionen fastnat i krav på att arbeta kvar, detta tar vi stort avstånd till och råder till att inte teckna avtal med sådana krav.

Det pågår samtal med politiker och tjänstemän angående arbetsmiljön på samtliga av våra arbetsplatser, allt från arbetstider, lön till rena arbetsmiljöproblem. Flera möten är på gång och det vi kan säga i nuläget är att vi faktiskt i vissa frågor ser samma bilder och samma utmaningar, det är viktigt och med den bilden kan vi komma framåt till bättre villkor så småningom.

Vi vill också från styrelsen påtala att ni alla har rätt till semester och ledigheter som lag och avtal reglerar, ni kan inte beordras in på vilka sätt som helst och om ni är det minsta osäkra på vad ni har rätt till eller inte tveka inte att höra av er till oss. Vi hjälper er reda ut vad som är rätt och är vi inte överens med arbetsgivaren behöver vi ibland gå vidare i tvister kring frågan.

Viktig information - på höstens årsmöte den 28 september är det dags för val av ny styrelse, nya kongressombud men också ny valberedning. Passa på att gå in och nominera dig själv eller någon som du kan tycka passa in och som kan bidra med sin kunskap, erfarenhet, vilja och engagemang. Besök avdelning Hallands webbsida och läs mer om nomineringen.

Mandatperioden för alla förtroendevalda går ut 2017-10-15. Börja redan nu tänka till vem ni vill välja som förtroendevald på er arbetsplats. Mer information kommer.

 
Vårdförbundet Direkt

0771-420 420

Ställ en fråga
Ändra dina uppgifter

Avsluta din prenumeration
Facebook


- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -