En hösthälsning från oss till er

Den 11 oktober är det dags för årsmöte. Årsmötet kommer som många av er känner till äga rum på folkets hus i Varberg.

Denna kväll kommer en ny styrelse och nya kongressombud och ersättare väljas för ett år. Vi är glada och stolta över att vara valberedningens förslag till ordförande och vice ordförande. Vi ser också fram emot att träffa så många av er som möjligt och tillbringa en trevlig kväll med en positiv inriktning mot framtiden.

Vi vill passa på att lyfta det som skrevs i nyhetsbrevet i juni ännu en gång. För att få redskap med oss på vägen i vårt fortsatta arbete att vara med och påverka vården och strida för våra villkor vill vi gärna ha in goda exempel i verksamheterna. Vi kommer inte sluta kämpa för felaktigheter och ta striderna som behövs ta. Men vi måste också våga gå före, tala om vad vi vill, vad vi kan se som lösningar och också stå för våra åsikter – det är tillsammans vi kan göra skillnad.

Under vår mandatperiod har vi ökat medlemsantalet, nu är vi över 3500 medlemmar som vill vara med i team Vårdförbundet Halland. Vi har tecknat avtal kring akademisk specialisttjänst med en arbetsgivare och kommit långt i våra samtal för att teckna likadana avtal med flera andra arbetsgivare. Vi har vunnit flera förhandlingar och tvister med arbetsgivare och också skapat oss platsen som självklar aktör för media och hos politiker. Det är viktigt att kunna reflektera över det som varit bra utan att för den skull lägga sig till ro. Vi kommer fortsätta att kämpa för alla medlemmar i hela länet, fortsätta att strida för att förbättra våra villkor och vår arbetsmiljö, vi kommer fortsätta tala om för media vad vi tycker, vi kommer fortsätta träffa politiker och tjänstemän. Vi kommer också fortsätta arbeta för att vi ska bli ännu fler medlemmar i vårt team.

Nu lite mer praktisk information, - våra utskick och servicesystem bygger på att du som medlem lämnar in ändringar till oss, vid adressändringar, mail eller sådana saker som arbetsgivare och tjänstgöringsgrad. Så hör av er vårdförbundet direkt 0771 420 420 eller gå in på webben för att kolla eller justera ditt medlemskap  

Hoppas vi syns på årsmötet.

Med vänliga hälsningar Camilla Tellström och Margot Kamruddin