Sjuksköterskans dag 12 maj!

Mikael och jag överraskade medlemmar på olika arbetsplatser med en fruktkorg eller en fruktpåse och informerade om att idag, den 12 maj, skall VI fira Internationella sjuksköterskedagen.

Vi från styrelsen avdelning Halland vill i år uppmärksamma medlemmar som arbetar natt och deras arbetsvillkor. Det är en yrkesgrupp som är igång under dygnets mörka timmar.

Vi mötte härliga medlemmar med en stor kompetens och flera års erfarenhet, från operationsavdelningen i Varberg till nattsjuksköterskorna i Halmstads kommun hemvårdsförvaltning.

Alla hade en yrkesresa som de ville dela med sig av. Att vara sjuksköterska idag är inte detsamma som det var då de klev ut i arbetlivet.
Idag består sjuksköterskeyrket av en mängd olika professioner och specialiseringar. En operationssjuksköterska skulle ge en beskrivning av sitt arbete som till stora delar inte skulle kännas igen av t ex psykiatrissjuksköterskor eller sjuksköterskor i hemsjukvården.

Vi har ändå en sak gemensamt och det är kärnämnet ”Specialiserad omvårdnad” i alla dess olika varianter. Vi fokuserar på personens hälsa och att förstå vad som leder till en bättre hälsa oavsett sjukdomssymtom.

Grattis och hipp hipp hurra till oss sjuksköterskor som valt världens bästa yrke.

Juliska Tot Wikström, leg. Operationssjuksköterska och styrelseledamot i Vårdförbundet Halland