Kan du inte läsa mejlet, eller vill du läsa en utskriftsvänlig version? Klicka här
Du kan inte svara på detta nyhetsbrev. Om du har frågor, vänligen kontakta Vårdförbundet Direkt 0771-420 420 eller besök www.vardforbundet.se
Vilka valdes till styrelsen på årsmötet den 3 oktober?

Avdelning Gotland hade årsmöte den 3 oktober och valde nya styrelseledamöter. Stort grattis! Uppdragen sträcker sig fram till och med den 31 oktober 2021. Tack till dig som var med på årsmötet och gjorde din röst hörd! Här får du ta del av presentationerna samt lite annan information.

Josefin Tomtlund

Blev färdig sjuksköterska 2016. Jag har haft möjligheten att prova flera arbetsplatser sedan examen. Började arbeta på infektionsavdelningen men eftersom jag gillar att arbeta med barn blev barnavdelningen det nästa steget. Nu dryga tre år senare har jag landat på Akutmottagningen där jag har arbetat lite över ett år. Jag är även student. Studerar specialistsjuksköterskeprogrammet med inriktning barn och ungdom och är färdig barnsjuksköterska i januari 2020.

Ett av mina ansvarsområden inom styrelsen kommer vara att värna extra om studenterna under såväl VFU som vid andra frågor, vilket ligger mig varmt om hjärtat. Jag möter många studenter inom arbetet vilket jag tycker är spännande och intressant.

Så här års när jag inte arbetar finns jag i svampskogen eller ridandes till häst på Fårö. Ser med spänning fram emot alla nya utmaningar som styrelseuppdrag medför.

Anna Hammander

Blev sjuksköterska 2005. Vikarierade på lite olika avdelningar på lasarettet fram till slutet av 2008 då jag fick möjligheten att läsa till de kurser som saknades i min utbildning för att kunna jobba som röntgensjuksköterska. Så till sommaren 2010 började jag på röntgenavdelningen och sen dess är det min arbetsplats och jag börjar snart att tillhöra inventarierna. Är ni nyfikna på hur det är på röntgen så är ni varmt välkomna på studiebesök!

Den tid som jag inte tillbringar på jobbet skulle jag vilja säga, att jag fjällvandrar med hunden, vildcampar med husbilen, går på yoga, skriver böcker, jobbar i skogen, umgås med vänner, läser massor med romaner, lagar mat, renoverar mitt torp. En del av detta hinner jag inte i dagsläget men framöver så blir det förhoppningsvis mer fri tid.

Therese Johnsson

Efter 2 år som styrelseledamot har jag nu tagit klivet till vice ordförande. Det känns fantastiskt, utmanande och spännande! Jag kommer tillsammans med Viktoria att sätta mig in i den här, för mig, nya rollen. Jag lämnar över studenterna till Josefin och kommer med Matias jobba mot förtroendevalda i en större utsträckning. Samtidigt som jag fortsätter mitt arbete med rekrytering av nya medlemmar samt fler förtroendevalda.

Förtroendevald på arbetsplats

Det finns ungefär 5000 förtroendevalda i Sverige. De gör skillnad med sina kontakter med arbetsgivarna, t.ex. i samverkan. Det är viktigt att du har en förtroendevald på din arbetsplats som jobbar för just din arbetsmiljö. Så har du inte haft ett medlemsmöte under hösten och valt förtroendevald på din arbetsplats, ta initiativ och gör detta annars finns risken att Vårdförbundet efter den 15 oktober inte kan vara med och påverka!

Har du frågor om detta kontakta Matias, Therese eller Viktoria.

Synlighetsmånad

Den 1-30 november pågick Vårdförbundets Extra rekryterings- och synlighetsmånad. Det är som namnet antyder, en månad, då vi hoppas kunna rekrytera ännu fler medlemmar och få Vårdförbundet att synas ännu mer ute på arbetsplatser runt om i hela landet!

Vi behöver bli fler och fortsätta växa för att vara en stark organisation som kan tillvarata våra medlemmars intressen. För att lyckas med detta behöver vi jobba tillsammans - anställda och förtroendevalda runt om i hela landet.

From 1 december får alla nya medlemmar 3 månaders fritt medlemskap.

Jullunch för förtroendevalda

Den 12 december kommer vi ha vår årliga jullunch för förtroendevalda på Joda. Har ni inte anmält er gör det nu eller senast 8 december. Vi kommer även den dagen träffa våra politiker.  Har ni någon fråga får ni gärna mejla in frågan till info.gotland@vardforbundet.se så tar vi med den.

Behöver ni brådskande komma i kontakt med oss kan ni ringa direkt till Vårdförbundet direkt, annars går det bra att mejla sina frågor till Viktoria.

 

OB-ersättning för jul- nyårs- och trettonhelg

Jul, nyår och trettonhelg – vad gäller egentligen rörande OB-ersättningar under de kommande helgerna? Vi har listan!

OB-ersättningar för jul- nyår och trettonhelg
Tips på julklappar

Behöver du julklappstips nu när julen snart står inför dörren. Som medlem har du många bra förmåner och rabatter som du kan ta del av. Här kan du hitta dem.

Ta mig till tipsen!
Juristförsäkring

Nu kan du som medlem teckna en juristförsäkring via Folksam för endast 30 kr/månad (25 kr/månad för studentmedlemmar). Försäkringen omfattar bland annat 15 timmars juridisk rådgivning per år för dig och hela ditt hushåll.

Ta reda på mer
Ändra dina uppgifter

Det är viktigt att vi har rätt uppgifter om dig som är medlem. Då kan vi nå dig med aktuell information och du finns med i vår lönestatistik.

Ändra dina uppgifter här
 
Vårdförbundet Direkt

0771-420 420

Ställ en fråga
Ändra dina uppgifter

Avsluta din prenumeration
Facebook Facebook Twitter Instagram
- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -