Kan du inte läsa mejlet, eller vill du läsa en utskriftsvänlig version? Klicka här
Du kan inte svara på detta nyhetsbrev. Om du har frågor, vänligen kontakta Vårdförbundet Direkt 0771-420 420 eller besök www.vardforbundet.se
Sommarsituationen, årsmöte och val av ny styrelse!

I skrivandets stund så är vädret som om hösten redan har kommit. Det är kallt, vått och rått ute. Enligt mig så tycker jag att det är alldeles för tidigt. Jag hoppas verkligen att solen och lite värme kommer tillbaka så vi får en fin och skön höst med vackra färger på träden.

Jocke och Jenny som är styrelseledamöter har varit ute i några verksamheter och stämt av hur sommaren har varit. Vi har även haft en avstämning kring sommaren med de förtroendevalda på arbetsplatsen där sådana finns. Som det ser ut så har sommarsituationen i vården inte varit den bästa, men inte heller den värsta. Det finns helt klart förbättringspotential för arbetsgivaren att arbeta med. Därför är det bra att även arbetsgivaren kommer att ha en utvärdering av sommaren. Utvärderingen kommer att ske på APT, så se till att föra fram alla synpunkterna om sommarsituationen till arbetsgivaren, både det som behöver förbättras och det som har varit bra.

Det här året har jag kämpat extra hårt med att få arbetsgivaren att inse att Region Gotland är den sista arbetsgivaren i Sverige som inte har fullt betald utbildning till specialistsjuksköterska. Jag har haft träffar med både politiker och arbetsgivarrepresentanter. Arbetet har gett frukt och jag kan ge glädjande besked om att arbetsgivaren nästa år kommer att införa fullt betald specialistutbildning.

Den 26 september är det dags för årsmöte med val av en ny styrelse. Du är väl anmäld hoppas jag!

Om du är intresserad av att vara med och påverka är det kanske dags att vara med i styrelsen, kontakta då gärna valberedningen

Efter årsmötesförhandlingarna och den dignande middagsbuffén kommer en av Sveriges mest framgångsrika simmerskor Emma Igelström att prata om bland annat personlig utveckling, självkänsla och gruppdynamik. En vanlig rubrik på hennes föreläsningar är "Vart är du på väg och vill du dit? – En resa genom livet". Det får du inte missa!

Hoppas vi ses på årsmötet!
Önskar dig en bra dag

Therese Annas-Ljung
Ordförande Vårdförbundet avdelning Gotland

Välkommen på avdelning Gotlands årsmöte 2017!

Alla medlemmar hälsas varmt välkomna till Vårdförbundet avdelning Gotlands årsmöte 2017, tisdagen den 26 september kl. 17:00 på Donners Eventhall.

Anmäl dig nu!
Tips på poddar om hälsa och vård

Här får du tips på några poddar inom områdena hälsa och vård. Lyssna på bussen eller tåget, på väg till jobbet, när du städar, när du är ute och går, på stranden, på flyget, eller när du får en stund över för dig själv.

Det finns hur många poddar som helst
 
Vårdförbundet Direkt

0771-420 420

Ställ en fråga
Ändra dina uppgifter

Avsluta din prenumeration
Facebook


- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -