Nyhetsbrev avdelning Gotland

 • En suddig urtavla i bakgrunden, i förgrunden en nödutgångsskylt

  Hårt ansträngd arbetsmiljö - ett huvudskyddsombud utses

  En tuff arbetsmiljö påverkar många medlemmar mycket negativt. Detta är en fråga som är central för oss att tillsammans med Region Gotland jobba hårt med framöver. Att vi utser ett huvudskyddsombud är en tydlig markering att vi kräver ett mycket större fokus på arbetsmiljöfrågor.

 • Fyra personer bredvid varandra som för ett samtal

  God fortsättning på detta nya år!

  2017 är över och lagt till handlingarna. Året innebar bland annat en i stort sett nyvald styrelse i vår avdelning och att Region Gotland tog beslut om utbildningsanställningar för sjuksköterskor under specialistutbildning. 2018 har precis börjat och kommer innehålla många spännande saker, bland annat Vårdförbundets kongress.

 • Ett par rosa gympaskor som balanserar på en stock

  En dag i ordförandes skor

  Samverkansforum, förhandlingar, medlemsmöten, träffar med arbetsgivare och politiker. Att vara ordförande i en lokal avdelning innebär mycket spännande och utmanande! Jag vill dela med mig av min vardag.

 • Verksamhetsplanering 2017 & ett nytt avtal med SKL

  Styrelsen vill tacka alla som bidrog till att det blev ett trevligt årsmöte! Den nya styrelsen har nu kommit igång med arbetet och verksamhetsplaneringen inför 2017.

 • Kompetensutveckla och välj förtroendevald!

  Hösten är här. Vår ö har klätt sig i praktfulla färger och de flesta verksamheter har återgått till vardagen efter semesterperioderna.

 • Årsmöte och personcenterad vård

  Hoppas att du har haft en skön och vilsam semester med sol, bad, aktiviteter och mycket återhämtning. Skulle det vara så att du har blivit störd av arbetsgivaren under semestern är vi tacksamma om du hör av dig till oss om det.

 • Flera sjuksköterskor som står runt en patient

  Sommarinformation & Almedalsveckan

  Semesterperioden närmar sig, syrenen blommar och jordgubbarna har kommit. Maj har gett oss ett varmt och vackert väder. Många förändringar sker på lasarettet inför sommaren med stängda platser och flyttande av personal. Detta kan även komma att ge ringar på vattnet i hemsjukvården och primärvården.

 • Stor medial uppmärksamhet kring sommaren sjuksköterskebrist

  De senaste veckorna har lokal media uppmärksammat sjuksköterskebrist och pressade arbetssituationer på flera arbetsplatser på Gotland. Hälso- och sjukvårdens kostnader för inhyrd personal har debatterats och i dagarna kom ett beslut om avveckling av hyrsjuksköterskor inom Hälso- och sjukvårdsförvaltningen.

 • Tre sjuksköterskor sitter runt ett bord och pratar

  Fortsatt brist på våra yrkesgrupper

  När jag gick från arbetet igår doftade det vår i luften och solnedgången färgade himlen orange. Sand och grus sopas bort från gatorna och det tycker jag är ett riktigt vårtecken.

 • Stor brist på specialistsjuksköterskor

  Vilken härligt snörik vinter vi fick på vår ö! Norrbottniskan i mig hade gärna behållit det vackra vita ännu ett tag…! Vi är en bra bit in i det nya året och med det har arbetet med löneöversynen för 2016 inletts i Region Gotland.