Nyhetsbrev avdelning Gotland

 • Verksamhetsplanering 2017 & ett nytt avtal med SKL

  Styrelsen vill tacka alla som bidrog till att det blev ett trevligt årsmöte! Den nya styrelsen har nu kommit igång med arbetet och verksamhetsplaneringen inför 2017.

 • Kompetensutveckla och välj förtroendevald!

  Hösten är här. Vår ö har klätt sig i praktfulla färger och de flesta verksamheter har återgått till vardagen efter semesterperioderna.

 • Årsmöte och personcenterad vård

  Hoppas att du har haft en skön och vilsam semester med sol, bad, aktiviteter och mycket återhämtning. Skulle det vara så att du har blivit störd av arbetsgivaren under semestern är vi tacksamma om du hör av dig till oss om det.

 • Flera sjuksköterskor som står runt en patient

  Sommarinformation & Almedalsveckan

  Semesterperioden närmar sig, syrenen blommar och jordgubbarna har kommit. Maj har gett oss ett varmt och vackert väder. Många förändringar sker på lasarettet inför sommaren med stängda platser och flyttande av personal. Detta kan även komma att ge ringar på vattnet i hemsjukvården och primärvården.

 • Stor medial uppmärksamhet kring sommaren sjuksköterskebrist

  De senaste veckorna har lokal media uppmärksammat sjuksköterskebrist och pressade arbetssituationer på flera arbetsplatser på Gotland. Hälso- och sjukvårdens kostnader för inhyrd personal har debatterats och i dagarna kom ett beslut om avveckling av hyrsjuksköterskor inom Hälso- och sjukvårdsförvaltningen.

 • Tre sjuksköterskor sitter runt ett bord och pratar

  Fortsatt brist på våra yrkesgrupper

  När jag gick från arbetet igår doftade det vår i luften och solnedgången färgade himlen orange. Sand och grus sopas bort från gatorna och det tycker jag är ett riktigt vårtecken.

 • Stor brist på specialistsjuksköterskor

  Vilken härligt snörik vinter vi fick på vår ö! Norrbottniskan i mig hade gärna behållit det vackra vita ännu ett tag…! Vi är en bra bit in i det nya året och med det har arbetet med löneöversynen för 2016 inletts i Region Gotland.

 • Avdelning Gotland lämnade in en förhandlingsframställan om nattarbetstid

  Innan sommaren lämnade avdelning Gotland i likhet med övriga lokala avdelningarna i Vårdförbundet in en förhandlingsframställan till arbetsgivaren. Som vi informerade om i nyhetsbrevet i november så avvisade Region Gotland yrkandet på att nattarbetstiden ska uppvärderas till minst 1,4 per arbetad timme för att få bättre möjligheter till återhämtning.