Presentation av förtroendevalda

Här kommer januari månads presentation av förtroendevalda. Vi får denna gång läsa om distriktssköterskan Janeth Roos som jobbar på sjukvårdsrådgivningen i Bollnäs och sjuksköterskan Ewa-Liz Lööf Halvarsson som jobbar på Hofors hälsocentral.

Månadens presentation

Tanken med dessa presentationer är att de förtroendevalda får dela med sig lite information om vad som händer i deras områden.

Vi vill gärna att fler förtroendevalda rapporterar in något till oss, så vi får läsa mer.

Janeth Roos

Distriktssköterska som har vidareutbildning i psykiatri och har även en utbildning i telefonrådgivning.

- Jag är förtroendevald på sjukvårdsrådgivningen, 1177 i Bollnäs sedan cirka 6 år.

- Jag tycker det är viktigt att ha en förtroendevald på arbetsplatsen som kan vara med och påverka i arbetsmiljöfrågor med mera.

- Nu i dagarna skall vi anställa fler medarbetare samt en vårdenhetschef och då får jag som förtroendevald vara delaktig i processen.

 

Ewa-Liz Lööf Halvarsson

Jobbar på Hofors hälsocentral sedan hösten 2015.


- Här har det varit en hel del förändringar och uppsägningar under min anställningstid.

 - Jag blev vald som förtroendevald när jag började och har på kort tid varit med om flertalet anställningsintervjuer, beslut som varit rätt och beslut som kanske varit mindre bra.

 - Vi är många som är nya inom primärvård men har erfarenhet från andra områden.

- Som det är just idag så skall Hofors hälsocentral vara ett projekt i 2 år och vi har gått ut hälsovalet. Vad det betyder just idag kan jag inte svara på. Ser dock fram emot att fortsätta jobba tillsammans med alla här på Hofors hälsocentral och att vi ska bli ett bra team.