Kan du inte läsa mejlet, eller vill du läsa en utskriftsvänlig version? Klicka här
Du kan inte svara på detta nyhetsbrev. Om du har frågor, vänligen kontakta Vårdförbundet Direkt 0771-420 420 eller besök www.vardforbundet.se
Halvvägs mot sommaren

Vad händer i Blekinge utifrån Vårdförbundsperspektivet?

AST

Jo, vi har efter ett idogt partsarbete fått AST tjänster i Karlshamns kommun för sjuksköterskor. Det innebär att sjuksköterskor kan söka tjänster hos tre av länets sex arbetsgivare, där specialistutbildningen är en del i min anställning.
Jag omfattas även av kollektivavtalets alla fördelar.
Stort Grattis till Karlshamns medborgare som framöver får en möjlighet att möta fler sjuksköterskor med rätt kunskap på rätt plats i rätt tid!

Lön- Arbetstid – Karriär

Karlshamn var även den av länets arbetsgivare som var först ut med att teckna ett Lokalt kollektivavtal utifrån vårt nya centrala avtal kring Lön och allmänna anställningsvillkor (HÖK 16) som blev klart vid årsskiftet. Detta avtal ger oss en förutsättning att arbeta långsiktigt med lön – arbetstid- och karriärvägar.
Även Karlskrona Kommun och Landstinget Blekinge kommer i dagarna att tillsammans med oss teckna motsvarande.
Viktigt för oss i detta arbete har varit att varje Lokalt kollektivavtal innehåller de förutsättningar vi som medlemmar behöver utifrån utmaningarna hos respektive arbetsgivare, vilket gör varje avtal unikt. Detta ger verksamheterna och oss medlemmar möjlighet att få en förankring, förståelse och förklaring till hur min lön, mina arbetstider och min kompetensutveckling hänger ihop med våra avtals intentioner.

Så villkorsfrågorna har haft hög prioritet hos styrelse och medarbetare under årets första månader. Tillsammans med alla medlemsmöten, samtal och påverkansarbete hos länets politiker och tjänstemän så fyller vi timmarna med ömsom energi och ömsom förtvivlan, precis som man kan förvänta sig i det fackliga långsiktiga arbetet.

Vi har en hel del aktiviteter på gång riktat till olika målgrupper bland oss medlemmar, kika in på Aktiviteter och utbildningar efter något för dig!

Tänk på att du alltid är välkommen in för ett samtal och en fika i vår gemensamma föreningslokal på V Vittusgatan 4, Karlskrona

Vi hörs och syns !
Avdelningsstyrelsen och medarbetare

Kommande aktiviteter i vår med Vårdförbundet avdelning Blekinge

Vårinternat 20-21 april

Work of ages -träff för pensionärsmedlemmar 26 april

Frukostmöte med chefer och ledare 3 maj

Frukostmöte med chefer och ledare 4 maj

Utbildning för skyddsombud 18 maj (samt två andra datum i höst, mer info kommer längre fram)
Andra aktiviteter i år

Vi kommer att deltaga i Prideparaden och ser gärna att du följer med! Vi återkommer med datum.

After Work Out är också en återkommande aktivitet där vi får möjlighet att träna ett gruppträningspass utomhus till musik. Det kommer även att finnas möjlighet för de som vill att löpa eller promenera istället. Även här återkommer vi med tid och plats.

Den 5 oktober är det dags för vårt årsmöte. Vi kommer att hålla till på Eriksberg. Tänk på att nominera inför val av ordförande, vice ordförande, styrelseledamöter, kongressombud och valberedning för avdelning Blekinge. Gå in på webbsidan för att nominera. Vi återkommer med program.

Håll utkik i Aktiviteter och utbildningar på hemsidan så du ser närmare datum och tider för våra aktiviteter!

Vi vill också påminna om: Värva en medlem så få du och den du värvar en biobiljett! Gäller rekrytering av yrkesverksam medlem. Vi behöver namn och personnummer på dig själv och den du värvat. Meddela vem du värvat till info.blekinge@vardforbundet.se

Hoppas vi ses i vår! Tillsammans är vi starka!

 

 

 
Vårdförbundet Direkt

0771-420 420

Ställ en fråga
Ändra dina uppgifter

Avsluta din prenumeration
Facebook


- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -