Välkommen på digitala Vårdgalan 2020!

Varmt välkommen att vara med på årets Vårdgala, som i år kommer att bli en festlig, digital tillställning. Precis som tidigare år kommer vi att dela ut priser i tre kategorier, till personer som under det gångna året gjort exceptionella insatser i vården.

Här kan du se Vårdgalans livesändning i efterhand:

Här kan du läsa om alla vinnarna på Vårdgalan 2020!

De som blir nominerade i varje kategori, har på ett framgångsrikt sätt bidragit till en mer personcentrerad och nära hälso- och sjukvård.

Vårdförbundspriset i samarbete med Folksam

Medlemmar i Vårdförbundet tar varje dag initiativ till att utveckla och förbättra den svenska hälso- och sjukvården. Vårdförbundspriset går till en eller flera personer som vågar och lyckas genomdriva dessa förändringar.  Priset delas ut i samarbete med Folksam och är ett av de största vårdpriserna inom hälso- och sjukvårdsområdet i Sverige.

Projekt inom personcentrerad nära vård premieras

Eftersom Vårdförbundet vill se ett skifte till personcentrerad nära hälso- och sjukvård i Sverige delas priset i första hand ut till medlemmar som arbetar för att utveckla en personcentrerad nära vård.

Folksam är sponsor

Folksam är en av Vårdförbundets samarbetspartners som du som medlem kan teckna förmånliga försäkringar hos. De har dessutom valt att sponsra just detta pris för att uppmärksamma medlemmar i Vårdförbundet som har gjort skillnad för att minska skador och förbättra hälsan inom vårdyrken.

– Folksams vision är att kunderna ska känna sig trygga i en hållbar värld. Därför arbetar vi aktivt med att förebygga skador inom olika områden. Genom ett nära samarbete med Vårdförbundet ser vi till att medlemmarna kan försäkra allt de bryr sig om till bra priser och villkor. På så vis tar vi oss närmare vår vision! Därför är vi stolta över att tillsammans med dem dela ut det här priset säger Elisabeth Sasse, chef för Folksam Saks affär.

Prissumman är 500 000 kronor och Folksam står för hela beloppet. Beloppet går direkt till vinnarna personligen och är beskattningsbart för dem.

De nominerade till Vårdförbundspriset 2020 är:

  • Anngela Ingvarsson, Sjuksköterska, Gruppchef Geriatriska medicinavdelningen 30 A, Akademiska sjukhuset i Uppsala för ”Nytt arbetssätt gör patienten mer delaktig i sin egen vård och hälsoplan”

  • Martina Jarnström, Sjuksköterska, Hematologi- och onkologienhet, Södra Älvsborgs Sjukhus i Borås för ”Nytt utbildningsmaterial ger cancerpatienten färre sjukhusbesök och mer delaktighet".

  • Lena Johansson, Specialistsjuksköterska, Skolsköterska Skolhälsovården Vindängens skola, Falköping för ”Nytt metodstöd ger skolsköterskor verktyg för samtal om kvinnlig könsstympning”. 

Årets Vårdchef

Chefsmedlemmar i Vårdförbundet tar varje dag initiativ till att utveckla och förbättra den svenska hälso- och sjukvården genom sitt ledarskap. Detta gör de genom mod som inte bara utvecklar ledarskapet utan bidrar även till att föra medarbetarskapet framåt i sina verksamheter. Dessa insatser premieras av  Vårdförbundet.

Hälso- och sjukvårdsutveckling och medarbetarskap premieras

Priset kommer gå till en vårdchef som på ett föredömligt sätt utvecklar hälso- och sjukvårdens ledarskap och därmed bidrar till att föra medarbetarskapet framåt i sin verksamhet. Samt utvecklingsarbeten som utvecklar hälso- och sjukvården till en nära personcentrerad vård med ett personcentrerat förhållningssätt.

Prissumman är 50 000 kronor vilket går direkt till vinnaren personligen. Eventuell vinstskatt betalas av vinnaren.

De nominerade till Årets Vårdchef 2020 är:

  • Annika Forsman, Sjuksköterska och Enhetschef hemsjukvården Örnsköldsvik för ”Uthållighet, nyfikenhet och ett positivt synsätt ger goda effekter på verksamheten”.

  • Thorleif Rosander, Intensivvårdssjuksköterska och Vårdchef på Intensivvårdsavdelningen Södersjukhuset för ”Ledarskap med tydlighet, lyhördhet och mod skapar motivation och positiv stämning i arbetsgruppen”

  • Farinaz Mona Moghaddam, Biomedicinsk analytiker och Enhetschef på Karolinska Universitetslaboratoriet Cytologi för ”Personcentrerat ledarskap med omtanke och handlingskraft skapar delaktighet och motivation i arbetsgruppen”

 

Årets Studenthandledare

Genom att dela ut denna utmärkelse vill Vårdförbundet Student premiera goda exempel på gott handledarskap och stimulera till goda handledarinsatser.

Vinnare av Årets Studenthandledare utses på galan den 6 november. Till det här priset finns inga nominerade. 

Prissumman är 25 000 kronor vilket går direkt till vinnaren personligen. Eventuell vinstskatt betalas av vinnaren.

Kontakt

emma.hed@vardforbundet.se