Grattis alla vinnare i 2019-års vårdgala!

  • Grattis alla vinnare på Vårdgalan 2019!

  • Linda Carlsson blev förstaprisvinnare av Vårdförbundspriset 2019.

  • Årets Vårdchef 2019 blev Liselotte Svensson

  • På plats var även minister Lena Hallengren och Vårdförbundsordförande Sineva Ribeiro.

Årets vårdchef, Årets studenthandledare och vinnaren av Vårdförbundspriset i samarbete med Folksam utsågs på Vårdförbundets Vårdgala 2019. En nyhet var Rekryteringspriset där en lycklig vinnare korades.

Vi säger grattis till alla vinnare och nominerade i 2019 års Vårdgala som ägde rum på Venue 81 i Stockholm fredagen den 8 november 2019.

På plats var bland andra Emma Skoglund från Ung Cancer som talade om "Vården från andra sidan" och Louise Hoffsten som stod för både underhållning och fina samtal. Elisabeth Sasse, chef för Folksam Saks affär, var på plats för berätta om deras samarbete med Vårdförbundet i utmärkelsen Vårdförbundspriset, ett pris som går till enskilda medlemmar inom Vårdförbundet och som belönas för sitt arbete med personcentrerad vård. I år blev vinnaren enhetschefen Linda Carlsson på det nystartade, personcentrerade äldreboendet "Trädgårdarna" i Örebro. Linda tilldelades 300 000 kronor.

– Folksams vision är att kunderna ska känna sig trygga i en hållbar värld. Därför arbetar vi aktivt med att förebygga skador inom olika områden. Genom ett nära samarbete med Vårdförbundet ser vi till att medlemmarna kan försäkra allt de bryr sig om till bra priser och villkor. På så vis tar vi oss närmare vår vision! Vi vill gärna uppmärksamma medlemmar i Vårdförbundet som har gjort skillnad för att minska skador och förbättra hälsan inom vårdyrken. Därför är vi stolta över att tillsammans med Vårdförbundet dela ut det här priset, säger Elisabeth Sasse.

Vårdförbundspriset delades även ut till specialistsjuksköterskan Charlotte Arenkvist som jobbar på hemsjukvården i Eksjö kommun. Hon fick 90 000 kronor för sitt arbete med att nå färre tvångsinläggningar i psykiatrin genom personcentrerat samarbete i hemsjukvården. Maria Johansson belönades även hon med 90 000 kronor för sin forskning på effekterna av IVA-dagbok för ökad patient- och anhörigdelaktighet på intensivvårdsavdelningen vid Länssjukhuset Kalmar. 

Under eftermiddagen delade Vårdförbundet även ut pris till Årets vårdchef, en utmärkelse som syftar till att uppmuntra, peppa och belöna chefsmedlemmar som lyckats i sitt ledarskap. I år belönades Liselotte Svensson, som är enhetschef  för hemtjänsten Hästveda i Hässleholm, för hennes stabila, närvarande och engagerande ledarskap som motiverar och inkluderar alla. Priset var 50 000 kr.

– Juryn har utsett Liselotte till Årets vårdchef 2019 för att hon i sitt ledarskap aktivt bjudit in och skapat mötesplatser för brukare, närstående och medarbetare, där man gemensamt skapat mer social samvaro och mindre ensamhet. Hon står för ett nytt arbetssätt där man lyssnar mer på patienters och medarbetares berättelse, säger Sineva Ribeiro, ordförande på Vårdförbundet.

Här kan du se filmer med alla nominerade

Årets studenthandledare blev Pernilla Bengtsson på Medicinkliniken på Centralsjukhuset i Karlstad. Juryns motivering var bland annat att Pernilla är trygg, utmanande och en stor förebild för studenter, andra handledare och sin profession.

Nytt för 2019 var rekryteringspriset som kammades hem av
Ingrid Mannerfalk, sjuksköterska och förtroendevald på hjärtintensiven i Lund.
Ingrid värvade 5 nya medlemmar under ”Värva en kollega”-kampanjen tidigare i år. Hon blev därmed vår rekryteringsstjärna och den lyckliga vinnaren av en SPA-helg.