Vi firar alla röntgensjuksköterskor den 8 november!

Vi vill hylla alla röntgensjuksköterskor på den internationella yrkesdagen för professionen. Det gör vi med blogginlägg, lokala aktiviteter och specialerbjudanden. Du som är röntgensjuksköterska kan också visa att det är din dag genom att tagga #minyrkesdag i sociala medier.

Skriv, fota, filma och berätta om ditt viktiga yrke i sociala medier. Tagga gärna med #minyrkesdag så kan vi se hur ni firar runtom i landet.

Sprid information om yrkesdagen

Vi vill ju att alla ska veta att den internationella yrkesdagen är den 8 november så därför har vi tagit fram material som du kan använda på din arbetsplats för att uppmärksamma den. På vår materialsida finns affischer att sätta upp, tipsrunda med 10 frågor om yrket, tips på hur du kan lyfta yrkesdagen på din arbetsplats med mera. Till materialsidan.

Rabatt på utvalda produkter

Den 8-23 november kommer vi ha specialerbjudanden på nyckelring med andningsmask, fickspegel och datorfodral i vår medlemsbutik, under rubriken REA. Till medlemsbutiken.

Berättelser från din verklighet

I Röntgensjuksköterskebloggen hittar du nya inlägg den 8 november som lyfter din roll som röntgensjuksköterska. Till bloggen.

Seminarium på Karolinska universitetssjukhuset

Den 8 november har du möjlighet att fira yrkesdagen genom att gå på seminariedagen Radiologins betydelse för patienter med bröst- och prostatacancer.

Ingen föranmälan krävs.

Tid:
Kl 13.00-17.00

Plats:
Sune Bergströms aula, Solnavägen 30, Karolinska Universitetssjukhuset, Solna, Stockholm.

Utdrag ur programmet:
Bröstcancerundersökningar. Medverkande: Åsa Billing, röntgensjuksköterska, Roberto Vargas, röntgensjuksköterska, Magnus Tengvar, överläkare, Fredrik Strand, specialistläkare

Röntgensjuksköterskans dag. Medverkande: Parvin Olofsson, Vårdförbundet, röntgensjuksköterska.

Prostatacancerundersökningar. Medverkande: Roberto Vargas, röntgensjuksköterska, Rimma Axelsson, överläkare, Anders Adolfsson, specialistläkare

Aktiviteter nära dig

En del av Vårdförbundets lokala avdelningar firar yrkesdagen med olika typer av aktiviteter. Gå in på Lokala avdelningar och se vad som händer i din del av landet.
Lokala avdelningar