Vårdförbundet gäster i Sköterskepodden

Den 4 maj släpptes avsnitt 50 i Sköterskepodden. I avsnittet gästar Vårdförbundets Gunilla George och Angelica Kron och samtalar om lön, villkor, politik och styrkan att vara många för att påverka. Kanske såddes även ett frö att bli förtroendevald hos sjuksköterskorna i podden?

Avsnitt 50 i Sköterskepodden kallar poddmakarna  själva för "Fight the Power". 

Under 55 minuter samtalar två sjuksköterskor med Gunilla George, Avdelningsordförande i Vårdförbundet avdelning Stockholm och Angelica Kron, nationell studenthandläggare.  Det hanns med många ämnen. Bland annat om Vårdförbundets förslag om AST, akademisk specialisttjänstgöring, vad förtroendvalda gör på arbetsplatsen, hur strejk fungerar men också vårdpolitik, arbetstider, lön, villkor och hur man kan bli förtroendevald och vilket stöd och möjligheter man får då. 

Här kan du lyssna på avsnittet:

Fight the power - i Sköterskepodden

"I sann 1:a maj-anda talar vi idag med krigarkvinnorna Gunilla och Angelica från vårdförbundet. Vi talar om att politiker och ledning verkar leva efter mottot "kortsiktighet är bäst". Vi snackar så klart lön men även strejk. Vi får reda på varför det även är bra för dom gamla rävarna att nyexade får högre ingångslön. Och kom ihåg: Tillsammans är vi starka!" Skriver Sköterskepodd i sin beskrivning av avsnitt 50.

 Vad är sköterskepodden?

"I Sköterskepodden behandlas alla tänkbara sjukdomsfall. Med humor, värme, kärlek och allvar delar två unga sjuksköterskor med sig av sina erfarenheter från vårdyrket. "

Blev du nyfiken på: