I år fyller Vårdförbundet 40 år. Det vill vi fira med att ge ut jubileumsfilmer på temat ”Vi är vården”. Nu kan du se den första. Följ medlemmar som berättar om sin vardag och om varför de valde ett yrke inom vården.

Fler versioner - fokus på vår historia

För att ytterligare fira 40-års jubileumet kommer vi att publicera en en-minutsfilm som är en kortverion av 8-minutersfilmen  och en 20-minutersfilm  som beskriver Vårdförbundets utveckling och historia under 40 år. Dessa kommer att lanseras vid olika tillfällen fram till årsskiftet.

Medlemmar berättar

I filmerna får vi möta fem medlemmar. Britt-Sofi Forss är barnmorska och jobbar sitt sista pass innan pension. Bassam Al Barkawi är sjuksköterskestudent och ger sin syn på vården samtidigt som vi får följa hans första praktikdag på BB i Malmö. Vi möter  Mikaela Qvarfordt som älskar problemlösning och som insåg att biomedicinsk analytiker är det perfekta yrket för henne. Röntgensjuksköterskorna Stefan Vasquez och Gökhan Kesen är också med i filmerna och beskriver bland annat fascinationen över att kunna se in i kroppen.