Möt Vårdförbundet på Ambulans 2017

Den 25-26 april är det dags för Nordens största mötesplats för dig som arbetar inom ambulanssjukvård. Vårdförbundet finns naturligtvis på plats! Kom till oss och prata om förutsättningarna i ditt yrke, dina villkor och hur det går i förhandlingarna i det uppsagda privata ambulansavtalet.

Du hittar oss i monter 114, bredvid Riksföreningen för Ambulanssjuksköterskor, RAS. Här kan du läsa mer om Ambulans 2017

Föreläsningar och debatter där Vårdförbundet deltar

  • 25 april kl 11:45-12:15 Personcentrerad vård i ambulanssjukvården

Johan Larsson, vice ordförande Vårdförbundet

  • 26 april kl 15:45-16:30 Debatt om hot och våld

Med bland andra Vårdförbundets vice ordförande Johan Larsson, politiker samt företrädare från SOS-alarm, MSB, Falck Ambulans och Samariten Ambulans.

  • 26 april kl 14:15: Informationsmöte om förhandlingarna för privata ambulansavtalet. Plats: Speakers Corner.

I höstas slöt Vårdförbundet avtal med SKL om tid för vila och återhämtning vid nattarbete och fler utbildningsanställningar.
- Sjuktalen för våra medlemmar inom privat sektor är lika höga som i landstingsdriven ambulans, behovet av återhämtning lika stort och även bristen på specialistsjuksköterskor. Därför krävs självklart samma villkor. Vi är precis i uppstarten av förhandlingarna men kan konstatera att vi i dagsläget står långt ifrån varandra, säger Annelie Söderberg, förhandlingschef på Vårdförbundet.