Höjd medlemsavgift från 1 januari 2019

Den 1 januari 2019 höjer Vårdförbundet medlemsavgiften med 30 kronor från nuvarande 265 kr per månad till 295 kr per månad. Ändringen gäller endast för dig som är yrkesverksam medlem.

- Vi höjer avgiften för att bli ännu starkare som förbund och för att du som medlem ska fortsätta få riktigt bra erbjudanden och trygghet i ditt arbetsliv och i din profession, säger förbundsordförande Sineva Ribeiro.

Det är fyra år sedan Vårdförbundet senast höjde medlemsavgiften. Medan en del andra fackförbund har en årlig höjning efter prisindex, så beslutar Vårdförbundet om ändringar i avgiften bara i samband med kongressen som är var fjärde år.

Glöm inte att du som medlem får det här bland mycket annat:

 • Juridisk rådgivning om något skulle hända på jobbet.

• Flera förmånliga försäkringar - inte minst inkomstförsäkringen som kan ge dig som är medlem i både Vårdförbundet och a-kassan, upp till 80 procent av din lön om du skulle bli arbetslös eller säga upp dig själv.

• Kollektivavtal

• Personlig karriärcoachning

Här hittar du alla våra medlemserbjudanden och förmåner

Reducerad avgift

Om du till exempel är föräldraledig eller har en inkomst som understiger 17 000 kr i månaden finns även möjlighet att få reducerad medlemsavgift. Kontakta Vårdförbundet Direkt för mer information.

Om du har frågor

Har du frågor kring avgiftshöjningen är du välkommen att kontakta Vårdförbundet Direkt på 0771-420 420 eller via vårt webbfrågeformulär.