Grattis alla röntgensjuksköterskor!

Den 8 november firar vi internationella yrkesdagen för röntgensjuksköterskor. Visa hur du och dina kollegor uppmärksammar dagen genom att tagga #minyrkesdag i sociala medier!

Du som röntgensjuksköterska gör skillnad varje dag i din roll. Jag glädjer mig  åt alla inspirerande samtal jag haft med många av er om vikten av en reglerad specialistutbildning för röntgensjuksköterskor. Det är viktigt för dig som röntgensjuksköterska för att kunna göra karriär. Men det är också oerhört viktigt för verksamheten för att den ska utvecklas. Så sträck på dig extra mycket på din dag den 8 november! 

Hjärtliga hälsningar
Parvin Olofsson, Röntgensjuksköterska och yrkeshandläggare på Vårdförbundet.

Håll koll på bloggarna

Vårdförbundets bloggare kommer att skriva inlägg under veckan. Du kan se alla inlägg på samlingssidan för Vårdförbundetbloggen och särskilt fokus finns såklart på Röntgensjuksköterskebloggen.

Tagga #minyrkesdag i sociala medier

Yrkesdagen är ett utmärkt tillfälle att visa vad du gör som röntgensjuksköterska. Fota, skriv och tagga dina inlägg med #minyrkesdag på Instagram, Facebook och Twitter.

Dela gärna klippet med röntgensjuksköterskorna i jubileumsfilmen!

Vårdförbundet 40 år

Röntgensjuksköterskorna i jubileumsfilmen

Rabatt på koppar

Hela veckan 6-12 november kan du som medlem utnyttja vår specialrabatt på 2 fina koppar för 60 kr (ordinarie pris 100). Du hittar  och beställer dem i medlemsbutiken. Glöm inte att logga in! Här hittar du även andra profilprodukter till reapriser! Erbjudandet gäller så långt laget räcker.

Beställ i medlemsbutiken.

Så här firas yrkesdagen lokalt

Många lokala avdelningsstyrelser och förtroendevalda på arbetsplatser runt om i landet uppmärksammar dagen. Ta en titt på din lokala avdelnings webbsida eller Facebooksida för att ha koll på om det händer något nära dig.

Heta frågor för röntgen

Hur personcentrerar vi vården på röntgen?

Vi tycker att det ska finnas specialistutbildning för röntgensjuksköterskor

På röntgenveckan i september hade vi ett seminarium tillsammans med SFR ett fullsatt seminarium om framtiden och vårt arbete att få till en reglerad specialistutbildning för röntgensjuksköterskor. 

Fler sätt att fira yrkesdagen

Vi tycker att yrkesdagen är fantastiskt tillfälle att prata om just ditt yrke! Här har du några fler tips:

Sätt upp affisher

Affisch internationella röntgensjuksköterskedagen

När vi mår bra mår alla bättre - röntgensjuksköterska

Bjud in andra professioner och kollegor

Passa på att berätta för dina kollegor inom andra professioner om ditt yrke. Kanske kan du bjuda på fika?

Bjud in till studiebesök

Bjud in grupper, exempelvis skolklasser, till studiebesök och berätta och visa vad ni gör och svara på frågor och funderingar.

Öppet hus

Öppna upp och visa er verksamhet, eller en del av er verksamhet, för allmänheten. Lyft ett gott exempel eller en intressant händelse.

Kontakta lokal media

Berätta om yrkesdagen och vad ni planerar att göra. Bjud in media till era aktiviteter, eller be om att få komma till dem och berätta.