Grattis på biomedicinska analytikerdagen!

Du har ett av världens viktigaste yrken, inte minst i den situation som hela världen just nu befinner sig i. Den 15 april firar vi din yrkesdag!

Vi firar dig som är biomedicinsk analytiker med många fina erbjudanden och möjligheter med start 15 april.

Rekrytera en kollega - få Sverigechecken värde 150 kr

Vi vill bli fler biomedicinska analytiker i Vårdförbundet! Passa på att rekrytera en kollega så får både du och den nya medlemmen Sverigechecken värde 150 kr/st. Erbjudandet gäller 15-29 april.

Det lönar sig att rekrytera fler! För varje ny medlem du rekryterar får du Sverigechecken. 

Fyll i namn på den du rekryterar här

Se inspelat webbinarium med Matti Sällberg när det passar dig!
- exklusivt för dig som är biomedicinsk analytikermedlem 

Biomedicinska analytikern och forskaren och Matti Sällberg, föreläser om ”Vaccinracet - att vara snabb har fått en ny definition" - från gensekvens till design och plasmider till syntetiskt vaccin. Han berättar om sin forskning med att ta fram vaccin mot hepatitvirus och jakten på dna-vaccin mot coronaviruset.

Du får också lyssna till den senaste Novus-undersökningen i korthet. Per Fernström, analytiker på Novus, berättar om resultatet från och du  får ta del av vad biomedicinska analytiker i Vårdförbundet anser om bland annat arbetsmiljö, livslön och kompetensförsörjning.

OBS!
Du som inte föranmält dig till webbinariet via mailutskicket som du tidigare fått, kan se det i sin helhet mellan 16 -29 april. Länken nedan kommer bli aktiv per 16 april och vi kommer även att skicka ut länken till webbinariet till alla våra biomedicinska analytikermedlemmar. 

Här klickar du när länken aktiverats för att titta på webbinariet (OBS! Fungerar from 16 april)

REA i medlemsbutiken!

Grattis! Du har möjlighet att köpa fina produkter till riktigt bra priser i medlemsbutiken. Nu kan du fynda:

  • Musmatta, 10 kr (ordinarie pris 30 kr)
  • Power bank, 50 kr (ordinarie pris 75 kr)
  • Sverigeskål, 70 kr (ordinarie pris 125 kr)

Samtliga erbjudanden gäller 15-29 april 2021.

Du handlar dina produkter i medlemsbutiken!

Regionerna behöver satsa på biomedicinska analytiker - coronapandemins stjärnor bakom kulisserna

En ny Novus-undersökning med 1 400 biomedicinska analytiker bekräftar nu att biomedicinska analytiker arbetat under mycket hård press under pandemin och att hela 84 procent upplever fysiska eller psykiska besvär på grund av den höga arbetsbelastningen. Nu måste något hända!

Läs debattartikel

"Utbildningen är tuff, möjlighet till vidareutbildning är begränsad. Reglerade specialistutbildningar saknas. Men tillsammans kan vi ändra det!"

Biomedicinska analytikern Branko Banović ger perspektiv, bjuder på igenkänning och ställer sig frågor som; tycker du att du har för låg lön och har arbetsbördan ökat och antalet verksamma i yrket minskat? i sitt starka blogginlägg. 

Läs och dela hans text i biomedicinska analytikerbloggen

"Om vi någonsin kommer kunna påverka våra löner så är det nu under pandemin"

Tre biomedicinska analytiker-kollegor har fått nog av den minimala löneutvecklingen de fått de senaste två åren. Nu har de dragit igång aktivitet som involverar både politiker, arbetsgivare och framförallt medlemmar. Nu vill de höja lönen för alla biomedicinska analytiker och få fler att agera.

Inspireras av deras blogginlägg

Dela med dig själv på yrkesdagen!

  • Uppmärksamma yrkesdagen ännu mer i sociala medier! Var stolt – visa vad som är bra med ditt yrke. Gör ett inlägg från ert engagemang från dagen. Tagga med #minyrkesdag och #biomedicinskaanalytikerdagen. Vi vill se hur ni lyfter yrket!
  • Kolla med din lokalavdelning om de har aktiviteter nära dig. Här hittar du information om din lokala avdelning.