Den 8 november firar vi internationella yrkesdagen för röntgensjuksköterskor. Visa hur du och dina kollegor uppmärksammar dagen genom att tagga #minyrkesdag i sociala medier!

Håll koll på bloggarna

Vårdförbundets bloggare kommer att skriva inlägg under veckan. Du kan se alla inlägg på samlingssidan för Vårdförbundetbloggen och särskilt fokus finns såklart på Röntgensjuksköterskebloggen.

Se bildsvep från Röntgenveckan 2016 i bloggen.

Tagga #minyrkesdag i sociala medier

Yrkesdagen är ett utmärkt tillfälle att visa vad du gör som röntgensjuksköterska. Fota, skriv och tagga dina inlägg med #minyrkesdag på Instagram, Facebook och Twitter.

Rabatt på axelremsväska

Mellan 7-13/11 har du som är röntgensjuksköterska och medlem i Vårdförbundet rabatt på vår fina axelremsväska. Kostnad: 129:- (ordinarie pris 200:-). Erbjudandet gäller så långt laget räcker.

Beställ i medlemsbutiken.

Så här firas yrkesdagen lokalt

Många lokala avdelningsstyrelser och förtroendevalda på arbetsplatser runt om i landet uppmärksammar dagen på olika sätt. Ta en titt på din lokala avdelnings webbsida eller Facebooksida för att ha koll på om det händer något nära dig.

Du gör skillnad varje dag!

Hälsning från Annica Magnusson. Finns även i Röntgensjuksköterskebloggen. 

Filmhälsningar från Röntgenveckan

- Dagens teknik nyttjas inte alltid fullt ut. En risk att morgondagens inte kommer göra det heller om man inte har specialistubildad personal nära utrustningen. Många forskning och utvecklingsprojekt skulle vunnit på om man haft delaktighet från en specialistutbildad röntgensjuksköterska. Säger Barbro Cagner, röntgensjuksköterska och biträdande verksamhetschef vid Radiologi Sahlgrenska Universitetssjukhuset i Göteborg.
Många frågar också efter karriärvägar tidigt. Se våra filmade intervju med Barbro Cagner från Röntgenveckan.

Fler intervjuer från Röntgenveckan 2016

Följ länkarna till filmerna på Vårdförbundets youtube-kanal.

Skånes universitetssjukhus vill inrätta specialisttjänster för röntgensjuksköterskor - Intervju med Violetta Ellmer, områdeschef och Peter Hochbergs, verksamhetschef, båda på bild och funktion vid Malmös universitetssjukhus. Violetta berättar att man redan idag erbjuder utbildningsförmåner till personalen. Peter berättar varför verksamheten vill inrätta specialisttjänster för röntgensjuksköterskor. 

Norrköping satsar på granskande radiografer - Intervju med Håkan Gustafsson,verksamhetschef på röntgenkliniken i Norrköping. Håkan berättar att man har två röntgensjuksköterskor som utbildar sig till beskrivande radiograf vid Birmingham City University i England.

Raheleh Bagheri är röntgensjuksköterska och arbetar på Akademiska sjukhuset, vi träffade henne på för en intervju under Röntgenveckan 2016 i Stockholm.

Vanessa Franck är röntgensjuksköterska och arbetar på en barnröntgenavdelning. Här berättar hon vad hon tycker är de bästa med sitt yrke. 

Evelina Larsson är röntgensjuksköterskestudent vid Umeå universitet och deltog på studentforum på Röntgenveckan 2016. 

Linda Thornholdz är röntgensjuksköterskestudent vid Örebro universitet och deltog på studentforum på Röntgenveckan 2016.